uczucie chłodu
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
uczucie chłodu
Chruję na colitis ulcerosa od 10 lat. Choroba przebiega łagodnie. Jednym z objawow ubocznych jest silne uczucie zimna. Jeśli ktoś ma podobne objawy proszę o kontakt e-mail ryszard-wasiewicz@tlen.pl. Nie wiem jak z tym walczyc.
- 8monia1
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- Kontakt:
Re: uczucie chłodu
Mnie to jest wiecznie zimno...brrr.... Ale nie jestem chudziusieńka raczej odwrotnie (ale co tam)... Być może mam kłopoty z krążeniem...nie wiem 

CD
GG 8358179

- Agnesis
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
Boże, jak mi jest ciągle zzzzzimno. Tego się opisać nie da. Ja zimna po prostu NIE NAWIDZĘ z całego serca. A ręce i stopy mam non stop fioletowo-sine i lodowate.
No cóż. Chudziutka to nie jestem, ani niedożywiona, ciągle jestem głodna - i to widać zwłaszcza w okolicach brzuszka...
Natomiast złe wchłanianie na pewno - tak.
Krążenie na pewno też pozostawia wiele do życzenia.
No więc: Zawsze niech będzie słońce....
No cóż. Chudziutka to nie jestem, ani niedożywiona, ciągle jestem głodna - i to widać zwłaszcza w okolicach brzuszka...

Natomiast złe wchłanianie na pewno - tak.

Krążenie na pewno też pozostawia wiele do życzenia.

No więc: Zawsze niech będzie słońce....

-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD u rodzica
Moje starsze dziecko jest ciagle zmarzniete a nie ma CU ani Cd, tylko nizwykle niskie ciśnienie ( dzień musi zacząć dod goracego przysznica, bo inaczej sie nie obudzi - do wanny wchodzi z zamknietymi oczami)
Mlodsze, to z cD marzlo wle wtedy, gdy bylo zaostrzenie i utrzymujaca sie ponad pół roku podwyższona temperatura. Obecnie ( chyba zaczęla sie remisja) jest lepiej, nie marznie tak szybko ale ręce i stopy ma wciąż zimne.
Mlodsze, to z cD marzlo wle wtedy, gdy bylo zaostrzenie i utrzymujaca sie ponad pół roku podwyższona temperatura. Obecnie ( chyba zaczęla sie remisja) jest lepiej, nie marznie tak szybko ale ręce i stopy ma wciąż zimne.
- kreska29
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Coś w tym chyba jest....Wcześniej przed atakiem choroby byłam osobą, która nie skarżyła się na chłod......Teraz marzną mi stopki i dłonie...
Znajomi mówia że jestem niewygrzana....a może i jedno i drugie
!!!
Czekam na powrót słońca i ciepełka....
Znajomi mówia że jestem niewygrzana....a może i jedno i drugie

Czekam na powrót słońca i ciepełka....

Pozdrawiam 
kasia

kasia
-
- Debiutant ✽
Dziękuje ze podjeliscie temat. To nie jest zwykly chlod. To jest chlod az do bolu. Leze przykryty 3 koldrami, nogi mam mokre od potu, a czuje chlod. Leczylem sie kiedys na padaczke i depresje. Nowy lekarz stwierdzil, ze to od CU. Przyjmuje teraz ENTOCORT i olej rokitnikowy. Dobrze sie czylem tylko w TURCJI
Pozdrawiam Wszystkich!!

Pozdrawiam Wszystkich!!

- Małgosia
- Początkujący ✽✽
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
O tak!! Turcja to jest to!! Nie ma to jak temperatura otoczenia nie spadająca poniżej 25-30 stopni!!RYSZARD WASIEWICZ pisze:Dobrze sie czylem tylko w TURCJI![]()

będzie dobrze 

-
- Debiutant ✽
UCZUCIE CHLODU
UCZUCIE CHLODU MNIE DOSKWIERA LAT 8 I CIAGLE SIE NASILA.OSTATNIE BADANIE TARCZYCY BYLO ROK TEMU,WSZYSTKO O.K.
NAJWIEKSZYM MOIM WROGIEM JEST WIATR.
NAJWIEKSZYM MOIM WROGIEM JEST WIATR.
U mnie to samo. Bez przewy mi zimno. Tarczyca OK. Temperatura zaniżona.
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:

Kochani byle do lata i wtedy uczucie chlodu - "colitisowe" czy nie (a tak swoja droga mi tam zawsze bylo zimno i nie wiazalabym tego bezposrednio z CU - nawet jak zdrowa bylam...zimne rece nawet w trakcie upalow

Jest CU-downie....
gg 3302143
gg 3302143
- Wojtas
- Początkujący ✽✽
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Faktycznie przyczyn moze byc wiele,choc i w moim przypadku to sie potwierdza,gdy siedzie z moja dziewczyna (zdrową) w pokoju, ja jestem owiniety kocem w dwoch bluzach ona w jest t-shircie i nienazeka na zimno...
mi tez jest wiecznie zimno(cu od 12 lat), tez bardzo czesto sie zdaza, ze jestem spocona i jest mi jednoczesnie zimno. nigdy nie wiazalam tego z cu, czy wszystkie inne dolegliwosci tez mam wiazac z ta choroba? na pewno problemy z cera - jest tlusta i nawet najdrozsze kosmetyki nie sa w stanie tego zmienic:(
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
spanie w skarpetkach i siedzenie pod kocem to coś co mnie nie opuszcza
. Ciągłe uczucie zimna zaczęło sie kilka lat przed CU a krótko po tym jak w ciągu miesiąca zrzuciłam 14 kg.. więc może to jest powód..? niskie ciśnienie, słabe krążenie też nie pozostają bez znaczenia.. 

jak coś to mój nr gg 3346075