Dlaczego bierzemy dużo leków
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Re: Dlaczego bierzemy dużo leków
Serfując po tej stronce zauważyłam, że większość z piszących tu osób bierze dużo leków, co mnie bardzo dziwi... 

-aga-
- Patryśka
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
Dlaczego? no nie ma jedenj tabletki ktora zawieralaby wszystkie substancje ktore bierzemy.. Czy moze chodzilo ci o dawkowanie?
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Wiesz,bo ja jetem chora na CU od 4,5 roku i od dawna biore tylko Asamax 2x2 tabletki i nic więcej... dlatego się dziwie, ze niektórzy tyle wymieniają...
-aga-
- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
tez kiedys bylam na malej dawce sulfy (biore sulfe asamax szkodzil) ale z biegiem czasu i kolejnymi nawrotami dawki musialy sie zwiekszac..Dochodzily takze nastepne skuteczniejsze aczkolwiek bardziej szkodliwe dla organizmu lekiagusia 83 pisze:Wiesz,bo ja jetem chora na CU od 4,5 roku i od dawna biore tylko Asamax 2x2 tabletki i nic więcej... dlatego się dziwie, ze niektórzy tyle wymieniają...

-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Owszem, brałam więcej, ale to było na samym poczatku, gdy dowiedziałam się, że jestem chora, ale od kiedy piję soczek z kapustki, czyli od 2,5 roku jestem cały czas na 2x2 Asamax i ani nie mam nawrotów choroby, nawet nie pamiętam kiedy miałam biegunkę. Czasami robie sobie kurację witaminkową, ale tylko Centrum i nic więcej, dlatego czasami się zastanawiam, dlaczego więcej osób nie chce spróbować kuracji kapuścianej?!! Przynajmniej nie trzeba się faszerować tak wielkimi dawkami leków, które wiadomo ile mają skutków ubocznych...
-aga-
- megi_25
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD u partnera
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Mówisz o soku ze świeżej kapusty???agusia 83 pisze:zastanawiam, dlaczego więcej osób nie chce spróbować kuracji kapuścianej?!! Przynajmniej nie trzeba się faszerować tak wielkimi dawkami leków, które wiadomo ile mają skutków ubocznych...
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
A próbowałeś "takich rzeczy"?!! Warto, żeby zmniejszyć dawkę leków - zawsze taniej i mniej faszerowania się lekami 

-aga-
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
polecam, zawsze warto próbować, jeśli wiadomo, że już wielu ludziom pomogło. przepis zostawiłam w dziale suplementy.
pozdrawiam
pozdrawiam
-aga-
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
nie dziwne.ja tez nie biore.wszsytko zalezy od tego jakie sie ma objawy,gdzie jest choroba itd..nawet zelazo odstawilam dawno juz.Trochę dziwne, że nie bierzesz w ogóle suplementów.
-
- Debiutant ✽
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
ja biore tylko asacol 2*2.lekarz mi powiedzial ze jezeli mam odpowiednia diete-warzywa,owoce itp to nie potrzebuje nic ekstra.ale sama niewiem czy dieta w naszym przypadku wystarcza 

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
a ja pochwalę się ze biore już tylko 5mg encortonu, udało mi sie dojsc do tej dawki po nie zbyt dlugim braniu aaa co najwazniejsze nie boli mnie brzuszek 

Do CuDaków świat należy