problemy ze skórą
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Balconik
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- Kontakt:
Re: problemy ze skórą
to ja faktycznie nie mam co narzekac.
rzadko kiedy robia mi sie syfki. najwyzej wyskakuje mi opryszczka, ale to wiadomo, ze wirusowe.
Nawet plecy mam czyste - nie trapia mnie zadne krosty.
rzadko kiedy robia mi sie syfki. najwyzej wyskakuje mi opryszczka, ale to wiadomo, ze wirusowe.
Nawet plecy mam czyste - nie trapia mnie zadne krosty.
precz z CU ! ! !
- inkaska
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: łódzkie
ja ciagle mam wysypke na twarzy, biore na to claritine i nic, a rano i wieczorem puchna mi powieki, sygnalizowac, no i te mdlosci, nie wiem.......juz mnie straszyli gastroskopia, bo moze wrzody mam na zoladku, ale robilam test na helicobacter i mam ujemny........to po co gastroskopia???
cos byc musi do cholery za zakretem;)
te opuchnięte powieki...... a nerki maz w porządku???? wykwity skórne też mogą świadczyć o chorobie nerek
Jola Damek
Jola Damek
- inkaska
- Aktywny ✽✽✽
chyba mam w porzadku, ja myslalam ze to od odstawieniu moze encortonu, fakt ze chodze w nocy za potrzenba, ale tak zdajesie mialam wczesniej przy sulfasalazynie, a te mdlosci zaczely sie jeszce przy braniu salofalkiem.......
- arkadiusz27
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
Inkaska a badałaś może sobie cukier?? Moja żona przed wykryciem cukrzycy miała całkiem podobne objawy do Twoich, tzn. puchnięcie powiek, częste bieganie do WC (pisałaś coś o potrzebie w nocy - czy tu chodzi o oddawanie moczu?), wypryski na twarzy i w okolicach dróg rodnych
Poza tym odczuwała zmęczenie, wachania humoru (raz cała szczęśliwa a zaraz zła, smutna i załamana)...
Może poproś lekarza o skierowanie na badania... No i do tego jak Jola zauważyła może nerki Ci szwankują, co przy cukrzycy może być bardzo prawdopodobne... Nie chcę Cię straszyć ale może warto się przebadać.
Pozdrawiam.

Może poproś lekarza o skierowanie na badania... No i do tego jak Jola zauważyła może nerki Ci szwankują, co przy cukrzycy może być bardzo prawdopodobne... Nie chcę Cię straszyć ale może warto się przebadać.
Pozdrawiam.
- inkaska
- Aktywny ✽✽✽
mam nadzieje ze w tym tygodniu lekarz wysle mnie na badania krwi.....swoja droga, jem tylko slodycze prawie, nie moge sie odzwyczaic, pochlaniam duze ilosci czekolady.......zobaczymy, do wc chodze w nocy ale tak mialam przy sulfasalazynie......, dziekuje za rady i pozdrawiam!!!!!!!!
- inkaska
- Aktywny ✽✽✽
weszłam na forum atopowego zapalenia skóry.....ale niczego pewnego nie uslyszałam (zreszta to i tak nie lekarz)......cały czas mam wysypke.....swedzi....kazde ubranie mnie swedzi oprócz tego...w paietk pojde do internisty......zobaczymy
- 8monia1
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- Kontakt:
8monia1
Czesc!!!
O tym, że jestem chora na Crohna dowiedzialam sie 2 lata temu. Wyobrazcie sobie, ze zmiany skorne na twarzy mialam od....3 roku zycia (fajnie co?). Dzis mam 24 lata i wychodzi na to, ze w nieswiadomosci zylam jakies...hmm?...19 lat...
Non stop dermatolog (..."a moze ta masc pomoze...a moze tamta"...) i tak przez 19 lat... Masakra...
Dopiero odkad zaczelam brac leki na Crohna przeszlo mi (tylko czasem cos sie pojawia)... i mam nadzieje, ze na tym poprzestanie...brrr...
Pozdrowionka dla wszystkich.
Monika 
O tym, że jestem chora na Crohna dowiedzialam sie 2 lata temu. Wyobrazcie sobie, ze zmiany skorne na twarzy mialam od....3 roku zycia (fajnie co?). Dzis mam 24 lata i wychodzi na to, ze w nieswiadomosci zylam jakies...hmm?...19 lat...
Non stop dermatolog (..."a moze ta masc pomoze...a moze tamta"...) i tak przez 19 lat... Masakra...
Dopiero odkad zaczelam brac leki na Crohna przeszlo mi (tylko czasem cos sie pojawia)... i mam nadzieje, ze na tym poprzestanie...brrr...
Pozdrowionka dla wszystkich.

moje specyfiki
ostatnio dopadly mnie wysypki z ktorymi kosmetykami nie moge sobie poradzic i w ogole dermatollog i problem... ale one jakies uczuleniowe
poza tym bolesne pryszcze, zaskorniki na twarzy
na nie kosmetyki dajace bdb rezultaty
srodki mikrozluszczajace:
-effaclar k la roche i cala seria (drogie)
-normaderm vichy jw. (drogie) podobno silniejsze, mam zamiar niedlugo kupic krem
-perfecta czysta cera dax cosmetics (polska tansza alterantywa) obecnie uzywam i jestem zadowolony
jednak tamto nie wystarcza, dodatkowo:
-na zapalne zmiany heparyna (bdb)!
-lub zamiast tormentiol
plus punktowo:
-normaderm (cos)
-effaclar AI (dziala srednio)
plus:
maseczki antybakteryjne
pillingi
nie znosze tego wszystkiego ale co robic, nie uzywyajac tak na prawde tych wszystkich rzeczy!!! serie la roche vichy i dax cosmetics- stosowane oczywiscie nie razem, ale trzeba dobrac sobie taka na jaka nas stac- mnie obecnie na dax jedynie ale jestem zadowolony
wiec nie uzywajac tego na mojej twarzy dzieje sie dramat
wypryski, glebokie zmiany, syfy z krwia...
po stosowaniu tych rzeczy poprawa jest ogromna juz po klilku dniach
gladkiej, nieprzetluszczonej cery bez wyprysku jest mi trudno uzyskac...
poza tym bolesne pryszcze, zaskorniki na twarzy
na nie kosmetyki dajace bdb rezultaty
srodki mikrozluszczajace:
-effaclar k la roche i cala seria (drogie)
-normaderm vichy jw. (drogie) podobno silniejsze, mam zamiar niedlugo kupic krem
-perfecta czysta cera dax cosmetics (polska tansza alterantywa) obecnie uzywam i jestem zadowolony
jednak tamto nie wystarcza, dodatkowo:
-na zapalne zmiany heparyna (bdb)!
-lub zamiast tormentiol
plus punktowo:
-normaderm (cos)
-effaclar AI (dziala srednio)
plus:
maseczki antybakteryjne
pillingi
nie znosze tego wszystkiego ale co robic, nie uzywyajac tak na prawde tych wszystkich rzeczy!!! serie la roche vichy i dax cosmetics- stosowane oczywiscie nie razem, ale trzeba dobrac sobie taka na jaka nas stac- mnie obecnie na dax jedynie ale jestem zadowolony
wiec nie uzywajac tego na mojej twarzy dzieje sie dramat
wypryski, glebokie zmiany, syfy z krwia...
po stosowaniu tych rzeczy poprawa jest ogromna juz po klilku dniach
gladkiej, nieprzetluszczonej cery bez wyprysku jest mi trudno uzyskac...
- inkaska
- Aktywny ✽✽✽
ja bambino zaczelam stosowac i troche lepiej...a do mycia ciała i wlosow kupilam johnsona taki plyn z aplikatorem , w zoltawej butelce i jest ok, nie zawiera mydła...
- inkaska
- Aktywny ✽✽✽
znowu mi straszliwie na twarzy wywalilo, na czole, sucha i sie luszczy, na polikach krosty, swedzi.......bylam u dermatologa z 2 tyg. temu, przepisal tylko masc z wit. A+E
-
- Debiutant ✽
- Choroba: osoba zainteresowana
- Kontakt:
Elżbieta
Nie wiem czy dobrze sie wcisnelam pisze po raz pierwszy ,ale jezeli chodzi o wypryski itp. rzeczy na ciele to w przypadku mojego syna (tradzik sterydowy) po wypróbowaniu róznych maści ,najlepiej działa maść ochronna z witaminą A dostępna w aptece bez recepty w cenie 3 zł.
Nie wiem czy dobrze sie wcisnelam pisze po raz pierwszy ,ale jezeli chodzi o wypryski itp. rzeczy na ciele to w przypadku mojego syna (tradzik sterydowy) po wypróbowaniu róznych maści ,najlepiej działa maść ochronna z witaminą A dostępna w aptece bez recepty w cenie 3 zł.