strasznie sucha skóra o dziwnym kolorze
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- niunia
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
strasznie sucha skóra o dziwnym kolorze
Albo nie umiem szukać (pewnie tak) albo nikt nie miał jeszcze takiego problemu. Od kilkunastu dni zauważyłam, że moja skóra na nogach i dłoniach strasznie się łuszczy czy coś takiego. Palce od rąk a konkretnie czubki mam jakby poprzecinane i jakieś takie żółte się zrobiły. Smaruję się kremami ale to niewiele pomaga. Na początku myślałam, że to na dłoniach jest od detergentów których używam w pracy ale teraz odkąd pojawiło się coś podobnego na nogach to już w to wątpię. Nie wiem, może to z powodu braku jakiś witamin, albo wpływ sterydów albo innych leków? Strasznie się boję, że na twarzy coś takiego mi się pojawi a już i tak mam jakieś dziwne przebarwienia a w kącikach ust chyba coś mi wychodzi bo nie mogę ich otworzyć. Już mam dosyć tych wszystkich dolegliwości.
Jeśli jest gdzieś temat podobny to proszę o przeniesienie tego postu w odpowiednie miejsce i z góry przepraszam za kłopot.
Jeśli jest gdzieś temat podobny to proszę o przeniesienie tego postu w odpowiednie miejsce i z góry przepraszam za kłopot.
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Re: strasznie sucha skóra o dziwnym kolorze
wiesz tak naprawde trudno powiedziec.moze to byc cos o czym piszesz czyli brak witamin,ale rowniez moga to byc sterydy i chyba jest to najbardziej prawdopodobne.Sterydy sa lekami immunosupresyjnymi i daja bardzo wiele objawow niepozadanych.
- -Ania-
- Admin
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
przy braniu encortonu miałam podobne objawy.
Znikły, gdy przeszłam na entocort.
spośród wielu kremów i maści jakie stosowałam na to chyba Elocom
pomagał najbardziej.
pozdrawiam
ania
Znikły, gdy przeszłam na entocort.
spośród wielu kremów i maści jakie stosowałam na to chyba Elocom
pomagał najbardziej.
pozdrawiam
ania
- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
Popieram mi po strydach takze luszczyla sie skora na nogach
Ale przeszlo..

-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
jak możesz to zrób zdjęcie i podaj link. paiętaj, że do dermatologa możesz iść bez skierowania. Moje przyległości damsko męskie maja w pełni rozwiniętą łuszczycę
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
A już myślałam że tylko ja mam taki problem. Ręce to mam jak u 90 letniej babci. Żadne kremy nie pomagają(Neutrogena,Nivea,Garnier) a nawet wizyta u dermatologa bo sam nie wie z czego to tylko jakiś krem mi dał. I tak nie pomaga. W ogóle nie jem owoców i warzyw więc pewnie musi mieć z tym coś wspólnego.
treść wpisu została usunięta na prośbę użytkownika
Ostatnio zmieniony 02 maja 2007, 21:20 przez Misia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Ja też mam ostatnio bardzo sucha skórę mimo że bardzo duzo iję i jestem w remisji choroby ale wkurza mnie to że ręce mam jak u starszej kobiety to samo robi mi się na szyi i reszcie ciła
-
- Debiutant ✽
sucha skóra
Ja oprócz suchej skóry na twarzy mam jeszcze trądzić, który nie schodzi już dłuższy czas, a poza tym zauważyłam, że rany które powstają nie chcą się goić. Poza tym podczas stosowania sterydu dostałam strasznego trądziku na ramionach i obecnie kiedy już jestem po kuracji to nic się nie polepszyła sytuacaj skóry.
aneta
- niunia
- Początkujący ✽✽
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
No możliwe że jest to spowodowane sterydami, teraz biorę metypred 24mg i mam schodzić w dół co tydzień. Dzisiaj zauważyłam kolejne dziwne coś... na środku język mam taki ładny czerwony a po bokach jakiś taki żółty a do tego w kącikach ust jakby coś mi rośnie i taki biały nalot się pojawia, boli jak jem.
Kurde jeszcze nigdy nie było we mnie tylu strasznych objawów
do dermatologa narazie nie pójdę bo niestety nie mam czasu a w poznaniu nie wiem gdzie iść
może jak zmniejszę dawkę to coś się zmieni.
Wielkie dzięki za pomoc!!!
Kurde jeszcze nigdy nie było we mnie tylu strasznych objawów

Wielkie dzięki za pomoc!!!
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU u rodzica
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Płukaj szałwią lub Dentoseptem - odkazi jamę ustną i złagodzi ból.niunia pisze: Dzisiaj zauważyłam kolejne dziwne coś... na środku język mam taki ładny czerwony a po bokach jakiś taki żółty a do tego w kącikach ust jakby coś mi rośnie i taki biały nalot się pojawia, boli jak jem.
Patrzeć oczyma dziecka aby kochać świat i aby nigdy nie przestać się dziwić.
- Shima
- Doświadczony ❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Mnie na takie dziwactwa pomaga czasem np.SeptoletePlus...czyli"tabletki na gardło"
Zawsze służę rozmową [you] 
Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173

Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Piszecie,że macie sucha skórę i myslicie że to od sterydów ja jeszcze sterydów nie bralam jestem na pentasie (jak narazie ) a tez mam te dolegliwości
biorę: Pentasa 500mg 3x 2 tabletki, żelazo+magnez+witaminy (plush)+kwas foliowy
ważę:60 kg
mierzę: 182cm
stan:remisja od maja 2007
ważę:60 kg
mierzę: 182cm
stan:remisja od maja 2007
treść wpisu została usunięta na prośbę użytkownika
- tom-as
- Ekspert ✿✿
- województwo: śląskie
[cytat usunięty na prośbę użytkownika]
otóż to... zawsze mam problemy takie problemy jak trafie do szpitala... po przyjsciu do domu problem znika.
wiec woda sama w sobie tez moze byc temu winna
---edit---

otóż to... zawsze mam problemy takie problemy jak trafie do szpitala... po przyjsciu do domu problem znika.
wiec woda sama w sobie tez moze byc temu winna
---edit---
ha ha... IBM ma łechtaczkę.. to może jeszcze mokrą myszka dorzucąZenobius pisze:ale teraz od.. znow za przeproszeniemlechtaczki laptopowej
[ nazwa tego cusia wystajacego posrodku klawiatury i robiacego za myszke
].