Nazywam się Jakub Bieńkowski. Prowadzę aktualnie badania naukowe dotyczące jakości życia osób z nieswoistymi zapaleniami jelit.
Jest to praca magisterska, którą piszę na Uniwersytecie Gdańskim pod kierunkiem prof. Marioli Bidzan z zakresu psychologii. Bada ona związek poczucia koherencji, wsparcia społecznego i przynależności do stowarzyszenia z jakością życia osób chorych na nieswoiste zapalenia jelit.
Temat to "Wsparcie społeczne i wybrane zasoby psychologiczne a jakość życia u chorych na nieswoiste zapalenia jelit."
Poszukuję chętnych osób do wypełnienia anonimowej ankiety (ok 15 minut) poprzez Internet (odpowiedzi należy podkreślić w otrzymanym pliku tekstowym i mi go odesłać lub wydrukować pliki, wypełnić a następnie przesłać mi zdjęcia/skany – forma nie ma znaczenia). Każda zbadana osoba jest dla mnie na wagę złota, a i może przyczynić się do polepszania jakości życia osób chorych

Jeżeli ktoś z Państwa jest chętny do wzięcia udziału w tym krótkim, anonimowym badaniu, proszę o wiadomość

Dziękuję za podanie informacji.