ittersbitters pisze:być może niektóre pytania są nieprawidłowo skonstruowane, w miarę możliwości,
wiesz po ponad 30 lat dużo wiem o chorobie,ale ta ankieta jest...nie wiadomo co.
Bez sensu pytania,opracowane przez "znawcę teoretyka.
Pacjent -chory- to nie naukowiec.
ittersbitters pisze:Z tym glutenem, nie musisz znać prawidłowych odpowiedzi, to chodzi po prostu o wiedzę.
no właśnie...kogo wiedzę ?
Gluten ,czyli na topie opowieści o tym,że gluten to samo zło.
Po co mi albo Tobie wiedza czy wiem i co o glutenie.On mi nie szkodzi,więc co ma dać odpowiedź na te pytania ?
Jak u dzieci,wiem ale nie powiem.
Ty chcesz się czegoś dowiedzieć o chorych,czy masz już gotowe odpowiedzi.
W filmie "Rejs" była na to odpowiedź =
pytania są tendencyjne.
Wypełnienie tej ankiety nic nie mówi o chorym,tylko o układającym ją.
Jeśli produkty mi nie szkodzą,a wiem że innym tak,to mam odpowiedzieć zgodnie z wiedzą teoretyków czy swojego doświadczenia chorego ?
W tym właśnie jest problem tej ankiety.ittersbitters pisze:pisania pracy magisterskiej na temat oceny wiedzy pacjentów w wybranych chorobach układu pokarmowego, takich jak WZJG, CD oraz celiakia.
wychodzi więc na to,że
pytania są teoretyczne,sprawdzasz wiedzę teoretyczną,praca będzie oparta na znajomości teorii a nie doświadczenia chorych.
Bez sens że tak powiem.
No chyba że ja tego nie rozumiem..po co pytać chorych,jak odpowiedzieć może każdy.
Ale spoko..rozumiem,badania i praca magisterska rządzą się swoimi prawami,a raczej promotora.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" .
https://senmaluszka.pl