Co prawda pytanie nie było do mnie ale wiemgabriella pisze:A Ty dostajesz może?

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Co prawda pytanie nie było do mnie ale wiemgabriella pisze:A Ty dostajesz może?
Renta socjalna wynosić będzie 709,34 zł (w tej chwili to 698,17 zł)
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/1 ... xx-5vl5Mosobyty.z.cu pisze:http://www.krus.gov.pl/komunikaty/dokum ... /[quote]Od 1 marca 2014 r. wysokość renty socjalnej wynosi 709 zł 34 gr
[/quote]Renta socjalna wynosić będzie 709,34 zł (w tej chwili to 698,17 zł)
już wszystko wiem, dziękiizo.sim pisze:Do tej pory było 610,33 netto, podwyżki ma być 1,6%, więc wychodzi na to, że po podwyżce od marca 2014 renta socjalna będzie wynosiła ok. 620 zł.
Wysyłają, tylko nieraz z dużym opóźnieniem, więc uzbrój się w cierpliwość. Nadpłacają chyba od miesiąca złożenia wniosku o rentę. Policz dobrze, może się zgadza?Poczekam jeszcze na pisemną decyzję, bo taką chyba wysyłają?
podwyżka jest od 1 marca, więc chyba nie nadpłacają za poprzednie miesiąceizo.sim pisze:Wysyłają, tylko nieraz z dużym opóźnieniem, więc uzbrój się w cierpliwość. Nadpłacają chyba od miesiąca złożenia wniosku o rentę. Policz dobrze, może się zgadza?
Ale to kilkadziesiat złotych na miesiącgabriella pisze:dzisiaj wypełniałam PITa i się dowiedziałam, skąd to prawdopodobnie jest. Po prostu mi przelali nadwyżkę za podatek
znaczy no przelali za cały rok 2013. jak zaczęłam analizować tego PITa, którego mi przesłali, to mi się wszystko zaczęło zgadzaćizo.sim pisze:Ale to kilkadziesiat złotych na miesiąc
Za cały rok kwoty wolnej byłoby między 500 a 600 zł.gabriella pisze:znaczy no przelali za cały rok 2013. jak zaczęłam analizować tego PITa, którego mi przesłali, to mi się wszystko zaczęło zgadzaćizo.sim pisze:Ale to kilkadziesiat złotych na miesiąc
to nie kwota wolna, a zwyczajna nadpłata z zaliczek na podatekizo.sim pisze:Za cały rok kwoty wolnej byłoby między 500 a 600 zł.gabriella pisze:znaczy no przelali za cały rok 2013. jak zaczęłam analizować tego PITa, którego mi przesłali, to mi się wszystko zaczęło zgadzaćizo.sim pisze:Ale to kilkadziesiat złotych na miesiąc