To, że nie powinno się pić alkoholu podczas leczenia jest dla mnie jasne i nie piję alkoholu wcale od ponad 2 miesięcy a wcześniej były to raczej dawki symboliczne. Natomiast zastanawia mnie czy mogę po prostu wypić od święta lampkę lub 2 wina albo piwo? Zbliża się Sylwester i zastanawiam się czy będę mogła wznieść toast o północy.Jak w przypadku innych leków nie jest zalecane jednoczesne przyjmowanie leku ESCITIL i spożywanie alkoholu, chociaż nie jest spodziewana interakcja leku ESCITIL z alkoholem.
W internecie wiele osób pisze, że nic nie powinno się stać, ale nie chciałabym polegać na cudzym doświadczeniu, bo moje może okazać się inne

Podsumowując - chciałabym móc od czasu do czasu zdegustować jakąś niewielką ilość alkoholu ale jak ma mi to zaszkodzić, uszkodzić jakiś narząd to oczywiście nie ma takiej opcji.
Mam wątpliwości, bo chociaż niby alkoholu nie powinno się łączyć z żadnym lekiem, to np lekarz powiedziała mi, że moje leki hormonalne można łączyć z alkoholem i nic się nie stanie. Może ktoś wie jak jest w tym przypadku?
Pozdrawiam.