Wypadanie włosów
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: zachodniopomorskie
Re: Wypadanie włosów
Może ja tam nie moge warzyw i owocow jesc tzn moge ale musza byc gotowane.Ja mam diete ubogoresztkowa malo blonnika itp i nie moge jesc produktow niektorych co pomagaja wlosmom itp:( trzymam kciuki zeby bylo dobrze:)
xAniax
Dopóki walczysz jesteś zwyciężcą ! ! !
Mi tego typu preparaty nie pomoga nic, mam duzo silniejsze i nie widzialam poprawy dopoki zelaza nie zaczelam jesc i dopoki nie zaczelam wcierac plynu od dermatologa.xAniax pisze:Witam:) Mi też ciągle wypadały włosy i też garściami (długie pobyty w szpitalu,leki itp).Już na te moje włosy patrzeć nie mogłam bo zrobiło ich sie o połowe mniej.Dodam ze takze choruje na anemie.Ale poszlam do fryzjera podcielam włosy ok 6 cm staly sie silniejsze, mama kupiła mi w rossmanie taki preparat Ok.8zł i bardzo go polecam włosy duzo mnie wypadaja i rosna nowe![]()
fryzjerka tak mi powiediziała. podaje nazwe Farmona Radical Mgiełka wzmacniająca do włosów 200 ml.Głównymi składnikami są ziela skrzypu polnego wyciag z zielonej herbaty i D'panthenol i jeszcze inne.Tym prparatem głowe sie spryskuje na suche lub wilgotne włosy.Ja osobiście spryskuje po umyciu na wilgotne. Polecam ten produkt jest swietny i tani.Sprobojcie tego moze wam pomoze mi pomogl.Nie bede pewnie miala wlosow takich jak kiedys ale sa coraz ladniejesze puszyste nie prztluszczaja sie i duzo duzo mniej wypadaja. POZDRAWIAM
Ja mam mocniejsze preparaty (np. wax) i one mi pomagaja na tyle, ze wlosy odrastaja, ale niestety nie rzestawaly wypadac. Dopiero teraz widze poprawe od kilku dni.
Widac u mnie problem jest wiekszy nic byl u Ciebie.
-
- Początkujący ✽✽
A preparat z wax tez mam i stosuje.Mocniejsze nie znaczy lepsze moze wlasnie te mocniejsze maja za duzo skladnikow ktore obciazaja wlosy?? a probowalas to mgiełke z radicalu??POZDRAWIAM:)
xAniax
xAniax, nie, nie obciazaja, bo nie uzywalam zbyt duzo. Jak zaczely wypadac to nie uzywalam nic, a gdy zaczelam uzywac tych mocniejszych to dopiero zaczely odrastac.
Nie probowalam mgielki, bo wole wax do wlosow wypadajacych
Nie probowalam mgielki, bo wole wax do wlosow wypadajacych

-
- Początkujący ✽✽
Olimpijko ok:) A ja mam słabe włosy i paznokcie ktore sie ciagle lamia i wyginaja.Co do diety co jest dobre na wlosy i paznokcie???
xAniax
Misia, mi zaczely odrastac od zewnetrznych wlasnie preparator. Mialam ampulki i ten wax, ktory wlasnie zapobiega wypadaniu i powoduje, ze wlosy odrastaja. Mi wypadaja z cebulkami i nie odrastaly jakis czas. Dopiero te preparaty pobudzily porost. Jak zaczelam brac mikroelementy to mniej wypadaja.
Ja w szampony nie wierze i takie mgielki, bo mysle, ze sa za slabe na tak silne problemy, ale w silne apteczne preparaty wierze i mi pomogly
Ja w szampony nie wierze i takie mgielki, bo mysle, ze sa za slabe na tak silne problemy, ale w silne apteczne preparaty wierze i mi pomogly

kota, tez kiedys takie mialam, a teraz mi ich brakuje, bo ja mam kitka cieniutkiego chyba na 3 cm. 

-
- Doświadczony ❃
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
- miasto: bytom
Misia, Racja Ja nie dość że miałam zespół złego wchłaniania to i na dodatek anemia. Zrezygnowałam z farbowania włosów bo mam taki cieniutki ogonek styłu
to jest niby mój kucyk
.

Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
Misia, ale ja sie do nikogo nie porownuje, nie wiem skad to przypuszczenie
Wlasnie, dlatego, ze sie do nikogo nie porownuje napisalam, ze gadzety typu mgielka mi nie pomagaja.
Rozmawialam z lekarzami na temat wlosow i na wlasnym przykladzie pisze co mi pomoglo i tyle. Lekarz tez mi powiedzial, ze wcale sterydy nie powoduja wypadania, a predzej sama choroba, czyli niedobor mikroelementow w rzucie. Z wlosami zaczelam miec problem zanim dostalam sterydy.
A co do wagi Joanny, zwroc tez uwage na jej wzrost, az takiej ogromnej niedowagi nie ma. Moja kolezanka przy wzroscie 156cm wazy 42kg i wyglada dobrze. Waga nie mozna sie sugerowac, bo to zalezy od tego kto jak ciezkie ma kosci.
Mam kolezanke, ktora jest ode mnie nizsza o 3 cm. wazy tyle co ja a jest chuda jak patyk
Mi za to do chuderlaka baaardzo daleko 

Rozmawialam z lekarzami na temat wlosow i na wlasnym przykladzie pisze co mi pomoglo i tyle. Lekarz tez mi powiedzial, ze wcale sterydy nie powoduja wypadania, a predzej sama choroba, czyli niedobor mikroelementow w rzucie. Z wlosami zaczelam miec problem zanim dostalam sterydy.
A co do wagi Joanny, zwroc tez uwage na jej wzrost, az takiej ogromnej niedowagi nie ma. Moja kolezanka przy wzroscie 156cm wazy 42kg i wyglada dobrze. Waga nie mozna sie sugerowac, bo to zalezy od tego kto jak ciezkie ma kosci.
Mam kolezanke, ktora jest ode mnie nizsza o 3 cm. wazy tyle co ja a jest chuda jak patyk

Misia, nie obrazaj mnie, bo wiedze to akurat ja mam, a te stereotypy akurat mnie nie obchodza i ja chudosci nie lubie.
Po to dalam przyklad kolezanek zeby pokazac, ze nie w kazdym przypadku tak jest! Chyba oczywistym jest, ze osoba chora to co innego, ale moje kolzanki wygladaja dobrze i nie sa zadnymi anorektyczkami. Maja dobra budowe, ale jedna ma po prostu lekkie kosci.
Ja lezalam w szpitalu i wygladalam jak trup! Znajomi mnie nie poznali przychodzac w odwiedziny,a wagowo wcale nie bylo tego widac. Nie ma reguly i koniec i nie pisz mi tu, ze pisze glupoty, bo ja nie na napisalam, ze Joanna nie ma w ogole niedowagi. Mnie niszczy takie czytanie i dopowiadanie sobie
A w ogole to przyczepilas sie do mnie nie wiadomo po co, pisze na swoim przykladzie co mi pomoglo jak kazdy inny i bede pisac, bo od tego jest watek!
Koncze te dyskusje bo nie ma ona zupelnie sensu, a jest to watek o wlosach.
Po to dalam przyklad kolezanek zeby pokazac, ze nie w kazdym przypadku tak jest! Chyba oczywistym jest, ze osoba chora to co innego, ale moje kolzanki wygladaja dobrze i nie sa zadnymi anorektyczkami. Maja dobra budowe, ale jedna ma po prostu lekkie kosci.
Ja lezalam w szpitalu i wygladalam jak trup! Znajomi mnie nie poznali przychodzac w odwiedziny,a wagowo wcale nie bylo tego widac. Nie ma reguly i koniec i nie pisz mi tu, ze pisze glupoty, bo ja nie na napisalam, ze Joanna nie ma w ogole niedowagi. Mnie niszczy takie czytanie i dopowiadanie sobie

A w ogole to przyczepilas sie do mnie nie wiadomo po co, pisze na swoim przykladzie co mi pomoglo jak kazdy inny i bede pisac, bo od tego jest watek!
Koncze te dyskusje bo nie ma ona zupelnie sensu, a jest to watek o wlosach.
-
- Doświadczony ❃
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
- miasto: bytom
Wtrące swoje kilka zdań bo posty dotyczą Mnie a więc uważam że jestem chuda, ale nie wyniszczona. Schudłam z powodu choroby która nie pozwalała mi podnieść wagi bo nie mogłam jeść z powodu biegunek i z że każdy nabiał który był mi przydatny nie przyjmował mi się. Teraz jestem w remisji i staram się zdrowo jeść bo nigdy nie wiadomo kiedy wróci te chole....Mój gastrolog na widok Mnie powiedziała, że ładnie wyglądam i że widać że jestem zdrowa
- w remisji Czy osobie która jest wyniszczona i anorektyczką powiedziała by coś takiego? myślę, że nie, odrazu by kazała się leczyć. A to, że mam anemię to niestety od podstawówki miałam zawsze jakieś wyniki poniżej prawidłowej skali.
Dlatego też piszmy tutaj o wypadaniu włosów

Dlatego też piszmy tutaj o wypadaniu włosów

Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.