Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
przeciez wszyscy wiedza ze jestem juz dziadkiemMikrusia pisze:Mnie nurtuje wiek obytego.z.cu tak szczerze
czasem wkurzajace jest ironia lub lekcewazenie u innych forumowiczow, ogolnie w necie.Torvik pisze:mf napisał/a:
a ja nie bardzo rozumiem sens Twojego pytania
Wyjaśniam - nie uznaję wieku za daną szczególnie wrażliwą i dziwi mnie, że tyle osób nie chce go podać. Więc chcę poznać ich motywy.
mf pisze:czy czasem zbyt wiele osób nie podaje zbyt wielu danych o sobie. mam nadzieję, że żaden program komputerowy w jakimś towarzystwie ubezpieczeniowym czy banku nie będzie za jakiś czas przeczesywał internetu w poszukiwaniu i kojarzeniu informacji o Was, kiedy będziecie sie ubiegać o kredyt czy negocjować ubezpieczenie
To prawda, zleca sie takie rzeczy head hunterom. Tylko jeśli boimy się tego, to oznacza to iż faktycznie mamy coś do ukrycia, albo w teoretycznie anonimowym świecie, jesteśmy innymi ludźmi, niż w rzeczywistym. Grunt to być transparentym i tu i tamTomy pisze:niektóre firmy życzą sobie przed zatrudnieniem kogoś nowego do pracy, aby firmy rekrutacyjne sprawdziły delikwenta pod kątem jak zachowuje się na różnych forach społecznościowych
Każdy ma prawo do prywatności.Torvik pisze:Na forum jest kilka osób, które nie podały swojej daty urodzenia - mam pytanie do tych użytkowników: co skłoniło was do takiej decyzji?