głupio mi będzie jak wszyscy rodzice zaszczepią tylko ja nie

bo jakby co to będzie że zachorowali bo ich nie po szczepiłam

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
no niby tak ale co jak potem wszystkie dzieci będą zdrowe a moje nie daj boże zachorują???potem rodzice będą mówić że zarażą ich dzieci bo ja nie zaszczepiłam i do mnie będą pretensje tego bym nie chciałaOlek pisze:CAMPARI34, jakie to ma znaczenie co inni będą mówić?
skoro oni zaszczepią swoje dzieci po to, żeby nie chorowały, to jak Twoje dzieci miałyby pozarażać tamte szczepione? wychodziłoby wtedy na to że bez sensu je szczepiliCAMPARI34 pisze:potem rodzice będą mówić że zarażą ich dzieci bo ja nie zaszczepiłam
nom tak też pomyślałam ale znowu słyszałam że zaszczepieni też mogą dostać tej świńskiej grypy ale łagodnie ją przejśćNatalka pisze:skoro oni zaszczepią swoje dzieci po to, żeby nie chorowały, to jak Twoje dzieci miałyby pozarażać tamte szczepione? wychodziłoby wtedy na to że bez sensu je szczepili
Chciałabym odnaleźć w sobie takie pozytywne myśleniemarcin87 pisze:Ja się nie boje grypy i wcale siebie nie oszukuję. Prawdopodobieństwo że zachoruję i będę mieć ciężkie powikłania jest porównywalne z tym, że potrąci mnie samochód gdy będę wieczorem przechodził przez ulicę.
Mnie też tego brakuje właśnie, ale dla jasności, boje się i zwykłej i świńskiej.tom-as pisze:po prostu takiego zetsawienia ze dajmy na to w tym tygodniu w PL zmarlo z powodu swinskiej tyle a tyle osob. a w tym samym czasie z powodu zwyklej grypy zmarlo tyle a tyle.
Wiem, że się powtarzam, ale... uważam, że przesadzasz i to bardzo. Pocałunki w tym momencie można sobie darować, ale... wstrzymywanie się od podania komuś ręki na przywitanie?Słonko pisze:Cóż, panikuję już trochę mniej, ale wkurza mnie jak ludzie patrzą na mnie jak na dziwoląga gdy nie chcę się całować przy powitaniach albo podawać ręki
cóż, właśnie o tym często mówią w radiu i telewizji...deep navy pisze:ale... wstrzymywanie się od podania komuś ręki na przywitanie?
(Gdyby mi ktoś odmówił podania ręki podczas przywitania się z powodu świńskiej grypy to... nie wiem jaka byłyby moja reakcja)