Wypadanie włosów
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Re: Wypadanie włosów
Wizyte mam w czwartek, mam nadzieje, ze powie cos sensownego doktor.
- magdusia
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Ja kiedyś stosowałam Alpicort E-na receptę.Wada-włosy są bardziej tłuste u nasady.
Magda,CU & Celiakia (Marsh IIIa).
Leczenie:
Vedolizumab
Asamax tabl.3x2,
Imuran 125mg,
Remicade(III dawki),
Budenofalk rectal foam,
dieta bezglutenowa.W KOŃCU REMISJA
Lekarz prowadzący:szpital MSWiA W-wa
Leczenie:
Vedolizumab
Asamax tabl.3x2,
Imuran 125mg,
Remicade(III dawki),
Budenofalk rectal foam,
Wlasnie ten plyn przepisal mi dermatolog, podobno jest super.magdusia pisze:Ja kiedyś stosowałam Alpicort E-na receptę.
Ogolnie powiedzial,z e nie mam zadnego stanuz zapalnego, a wypadanie wlosow powinnam wyjasniac u internisty gdyz wyniki moich badan sa fatalne z wypisu.
Ide za pare dni zbadac zelazo.
- magdusia
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Ale ma zasadniczą wadę:włosy od niego są tłuste u nasady i trzeba je często myć(ja myłam je codziennie).Cena leku w miarę przyzwoita.
Leczenie:
Vedolizumab
Asamax tabl.3x2,
Imuran 125mg,
Remicade(III dawki),
Budenofalk rectal foam,
Leczenie:
Vedolizumab
Asamax tabl.3x2,
Imuran 125mg,
Remicade(III dawki),
Budenofalk rectal foam,
- Miska Ryżu
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
- Kontakt:
[cytat usunięty na prośbę użytkownika]
Jak mi zaczęły tak właśnie garściami włoski wychodzić, to też poszłam zrozpaczona do dermatologa i oczywiście uzbrojona w wiedzę z internetu, podzieliłam się moimi obawami, właśnie co do łysienia plackowatego. Na szczęście lekarka powiedziała, że to nie to.
Przepisała mi wspomniany wyżej Alpicort-E, jest świetny! Po czasie moje 'placki' zaczęły się pokrywać meszkiem. Teraz już włoski ładnie odrastają, są oczywiście cieńsze niż te co wypadły, ale są!
Z kolei na wypadające włoski, to stosowałam Neril z Garniera (szampon+tonic).
Jak mi zaczęły tak właśnie garściami włoski wychodzić, to też poszłam zrozpaczona do dermatologa i oczywiście uzbrojona w wiedzę z internetu, podzieliłam się moimi obawami, właśnie co do łysienia plackowatego. Na szczęście lekarka powiedziała, że to nie to.
Przepisała mi wspomniany wyżej Alpicort-E, jest świetny! Po czasie moje 'placki' zaczęły się pokrywać meszkiem. Teraz już włoski ładnie odrastają, są oczywiście cieńsze niż te co wypadły, ale są!

Smutno Ci? A może budyń? 

No nie wiem, ja dalam 80 zikomagdusia pisze:Cena leku w miarę przyzwoita.

No to jest dla mnie nadzieja!Jak mi zaczęły tak właśnie garściami włoski wychodzić, to też poszłam zrozpaczona do dermatologa i oczywiście uzbrojona w wiedzę z internetu, podzieliłam się moimi obawami, właśnie co do łysienia plackowatego. Na szczęście lekarka powiedziała, że to nie to.
Przepisała mi wspomniany wyżej Alpicort-E, jest świetny! Po czasie moje 'placki' zaczęły się pokrywać meszkiem. Teraz już włoski ładnie odrastają, są oczywiście cieńsze niż te co wypadły, ale są!Z kolei na wypadające włoski, to stosowałam Neril z Garniera (szampon+tonic).

- magdusia
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Ostatnio kupowałam go ze 4 lata temu i był trochę tańszy.Leki przeciw wypadaniu włosów są drogie.Preparaty Vichy kosztują ponad 100zł.
W poniedziałek idę do dermatologa,ponieważ problem powrócił.
W poniedziałek idę do dermatologa,ponieważ problem powrócił.
Leczenie:
Vedolizumab
Asamax tabl.3x2,
Imuran 125mg,
Remicade(III dawki),
Budenofalk rectal foam,
Leczenie:
Vedolizumab
Asamax tabl.3x2,
Imuran 125mg,
Remicade(III dawki),
Budenofalk rectal foam,
-
- Doświadczony ❃
- miasto: bytom
Podciełam dość krótko włosy a one dalej wypadają 

Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
Ja drugi miesiac biore tabletki na wlosy, od kilku dni zelazo i ten plyn o ktorym pisalam. W koncu widze, ze wlosow wypada mniej. Mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej!
-
- Doświadczony ❃
Olimpijka, Ja również biorę te żelazo ( chyba nawet te same co ty )
, ale na Mnie to nie działa. Od wczoraj zaopatruję się w owoce i warzywa może to coś da.
A od tego żelaza pierw było mi nie dobrze miałam mdłości i zmieniłam porę dnia z rana na południe. A teraz przez to mam bóle głowy
. Czytałam, że kwas foliowy też ma dużo wspólnego z włosami i paznokciami naszymi, ale u mnie z tym napewno niema problemu bo zażywam do od roku. Brak cynku i Krzemu powoduje, że wypadają Nam włosy. Ale czy u Nas to właśnie jest to ? niewiadomo

A od tego żelaza pierw było mi nie dobrze miałam mdłości i zmieniłam porę dnia z rana na południe. A teraz przez to mam bóle głowy

Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: zachodniopomorskie
Witam:) Mi też ciągle wypadały włosy i też garściami (długie pobyty w szpitalu,leki itp).Już na te moje włosy patrzeć nie mogłam bo zrobiło ich sie o połowe mniej.Dodam ze takze choruje na anemie.Ale poszlam do fryzjera podcielam włosy ok 6 cm staly sie silniejsze, mama kupiła mi w rossmanie taki preparat Ok.8zł i bardzo go polecam włosy duzo mnie wypadaja i rosna nowe
fryzjerka tak mi powiediziała. podaje nazwe Farmona Radical Mgiełka wzmacniająca do włosów 200 ml.Głównymi składnikami są ziela skrzypu polnego wyciag z zielonej herbaty i D'panthenol i jeszcze inne.Tym prparatem głowe sie spryskuje na suche lub wilgotne włosy.Ja osobiście spryskuje po umyciu na wilgotne. Polecam ten produkt jest swietny i tani.Sprobojcie tego moze wam pomoze mi pomogl.Nie bede pewnie miala wlosow takich jak kiedys ale sa coraz ladniejesze puszyste nie prztluszczaja sie i duzo duzo mniej wypadaja. POZDRAWIAM

xAniax
Dopóki walczysz jesteś zwyciężcą ! ! !
Dopóki walczysz jesteś zwyciężcą ! ! !
-
- Doświadczony ❃
xAniax, Ja również podciełam, kupiłam tą sama mgiełkę co TY masz RADICAL, ale na mnie to nie działa:( no i też anemia mam jak ty. Może te owoce i warzywa pomogą 

-
- Weteran ✿
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Mi już nie wypadają garściami, tylko tak standardowo
a poza tym odrastają mi nowe i widać sporo tych krótszych sterczących włosów spomiędzy dłuższych. Nie używałam żadnych preparatów ani doustnych ani zewnętrznych oprócz szamponu przeciw łamaniu się włosów, ale myślę że to nie jego zasługa. Po prostu doszłam do siebie i wszystko wróciło do normy
choć nawet mając już remisję nie od razu kondycja włosów się poprawiła, ale dopiero po roku chyba.
Misia ma rację, tu bardzo wiele zależy od przyswajania mikroelementów i witamin przez nasze flaczki i nie bardzo możemy to "przeskoczyć".

Misia ma rację, tu bardzo wiele zależy od przyswajania mikroelementów i witamin przez nasze flaczki i nie bardzo możemy to "przeskoczyć".

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka