Od kwietnia tego roku zdiagnozowali u mnie CU jednak teraz bylam znowu w szpitalu i jednak stwierdzili, ze to jest Crohn. Przez ostatni czas bylam na sterydach (lekko ponad 2 m-ce) i 1,5 tygodnia temu mialam je odstawic. Ogolnie na badaniu wyszlo, ze mam juz niewielkie zapalenie, ze juz praktycznie jest to remisja. Jendak od paru dni zaczely bolec mnie plecy, klucie z tylu, a wczoraj jak wstalam to ciezko mi bylo chodzic na lewa stope poniewaz duzy palec byl opuchniety ( nigdzie sie nie uderzylam, nie wykonywalam cwiczen fizycznych)... moja reka, tez lewa, bolala troche w lokciu. Dzisiaj kiedy wstalam nie moge juz chodzic na ta noge, bo boli jak nie wiem, nie zegne palca, jest opuchnieta... to samo jest z lokciem... opuchniety, a reki nie moge do konca wyprostowac. Troche mnie to przeraza, bo musze normalnie funkcjonowac, a jest to trudne nie mogac chodzic. Czy moze ktos mial podobny przypadek, i czy jest mozliwe, ze jest to zwiazane z Crohnem? Dodam, ze wczesniej dawal o sobie znac wlasnie poprzez bolace stawy, rumien guzowaty i zapalenie spojowek...
Dziekuje za odpowiedz