Wydaje się gdyby tak uściślać to najlepsza praca to taka z dostępem do ubikacji, na własną działalność gospodarczą najlepiej w domu. Ja z zawodu jestem fizjoterapeutą i pracuję na codzień z pacjentami po operacjach. Krótko mówiąc usprawniam ich ręce czy nogi lub kręgosłupy. Ideałem w moim przypadku byłoby gdyby udało mi się przejść na tzw 'kontrakt'. Pozwoliłoby mi to robić to samo, pracować krócej, zarabiać więcej. Ale niestety nie jest to łatwe. Nie umiem ustalić jaką mam postać choroby ale ciągnę codziennie po 9h na umowie zlecenie a etatu nie dostanę, na kontrakt też kiepskie widoki. Ale kocham swoją pracę ponieważ pomagam ludziom- a z tego satysfakcja jest wielka. Niejednokrotnie pomagam ludziom zdrowszym ode mnie - którzy strasznie marudzą na swój stan. Myślą że mi jest lekko bo wygladam na dbającego o siebie i sprawnego- a nie wiedzą nawet jak wiele pracy to wymaga.
P.S. Bardzo dobry wątek.
Salofalk 3x1g, Multivitamina High Potency, Witamina D3 7000IU, Omega 3 - 3 g, LDN 4.5 mg, lipolic acid 600 mg, probiotyk. momentami melatonina 1-5 mg.
Jednej rzeczy nauczyłem się w moim długim życiu: że cała nasza nauka w konfrontacji z rzeczywistością wydaje się prymitywna i dziecinna - a jednak jest to najcenniejsza rzecz, jaką posiadamy. (Albert Einstein)
Z czasem zrozumiesz, że 3 rzeczy się liczą: zdrowie, miłość i.... (Obyty z CU)