...
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Alishia
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: opolskie
- Kontakt:
...
Nie mam stomii.I prawdę mówiąc boję się jej strasznie.Nie wyobrażam sobie jak można z nią żyć.
Muszę Wam Stomikom powiedzieć,że podziwiam Was.Za Waszą siłę i za to,że pomimo stomii umiecie żyć normalnie.
Oby tak dalej!Jestem z Wami.
Muszę Wam Stomikom powiedzieć,że podziwiam Was.Za Waszą siłę i za to,że pomimo stomii umiecie żyć normalnie.
Oby tak dalej!Jestem z Wami.
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: ...
Na oddziale na ktorym teraz leży Maciek jest wielu workowców. Po operacji szok, ale dość szybko oswajają się z tym faktem.
Ja nie widzę żadnego problemu tak jak nasi stomicy. Oczywiście warunkiem jest dobrze zrobiona stomia.
Ja nie widzę żadnego problemu tak jak nasi stomicy. Oczywiście warunkiem jest dobrze zrobiona stomia.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- Alishia
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
Owszem,kiedy ma się stomię zmienia się perspektywa.Ale jak mówią...najedzony głodnego nie zrozumie.
I zgadzam się również z tym,że Stomicy są normalnymi ludźmi..takimi jak ja.Chodzi mi tylko o to,że nie każdy może mieć tyle sił co Ty Misia by przejść z stomią do normalności.Nie wszystkim może się to udać.Chociaż życzę by każdy umiał się z tym pogodzić.
Ja myślę,że też bym sobie dała radę.Ale właśnie przeraża mnie ten strach przed otoczeniem..przed odrzuceniem.
Pozdrawiam Was gorąco.
I zgadzam się również z tym,że Stomicy są normalnymi ludźmi..takimi jak ja.Chodzi mi tylko o to,że nie każdy może mieć tyle sił co Ty Misia by przejść z stomią do normalności.Nie wszystkim może się to udać.Chociaż życzę by każdy umiał się z tym pogodzić.
Ja myślę,że też bym sobie dała radę.Ale właśnie przeraża mnie ten strach przed otoczeniem..przed odrzuceniem.
Pozdrawiam Was gorąco.
- Feniks
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: mazowieckie
Alishia nie odrobiłaś pracy domowej. Poczytaj trochę postów Aleksandry, moich i reszty stomików, którzy tutaj wypowiadali się, to zobaczysz, że żyje się ze stomią ZUPEŁNIE NORMALNIE. Rozumiem ,że masz obawy przed czymś czego nie znasz. Czemu o tym piszesz tak w ogóle, czy czeka Cię wyłonienie, czy boisz się na wyrostAlishia pisze:Nie wyobrażam sobie jak można z nią żyć.

- aleksandra12
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: wielkopolskie
Alishia to ja Ci zademonstruję małą terapię szokową w kwestii odrzucenia, akceptacji, pogodzenia ze stomią etc.
Wejdź na stronę: http://naukawpolsce.pap.pl/palio/html.r ... 1103250152 jest tutaj informacja o tym, że nie będzie dopłat do sprzętu stomijnego.
Zerknij na zdjęcie przedstawiające obsługę stomii.
To ja
Poznać można po zielonym sweterku 
Jestem na tyle pogodzona z tym wszystkim, że nawet byłam modelką prezentującą obsługę stomii i sprzęt stomijny firmy, której używam. I teraz moje zdjęcia krążą w necie. Bez twarzy do takich stron, ale może kiedyś w "naszej trosce" będę całą osobą
I tak jak pisał Feniks - nie przejmuj się na zapas.
Wejdź na stronę: http://naukawpolsce.pap.pl/palio/html.r ... 1103250152 jest tutaj informacja o tym, że nie będzie dopłat do sprzętu stomijnego.
Zerknij na zdjęcie przedstawiające obsługę stomii.
To ja

Jestem na tyle pogodzona z tym wszystkim, że nawet byłam modelką prezentującą obsługę stomii i sprzęt stomijny firmy, której używam. I teraz moje zdjęcia krążą w necie. Bez twarzy do takich stron, ale może kiedyś w "naszej trosce" będę całą osobą

I tak jak pisał Feniks - nie przejmuj się na zapas.
Pozdrawiam, Aleksandra
- aleksandra12
- Aktywny ✽✽✽
A to jeszcze w zeszłym roku się dałam namówić. Nic nie mówiłam bo mi głupio było się chwalić tak oryginalną sesją i to jeszcze w bieliźniemagdalene pisze:No i co wcześniej nic nie mówiłaś, że Twój brzuszek taki sławny jest i promuje tak pozytywne wiadomości?aleksandra12 pisze:Zerknij na zdjęcie przedstawiające obsługę stomii.
To jaPoznać można po zielonym sweterku
![]()
. Gratuluję odwagi
.

Ale stwierdziłam, że w celach propagandowych się przyznam.
PS. Nie ma czego gratulować, naprawdę.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2008, 16:14 przez aleksandra12, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Aleksandra
- Alishia
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
Hmmm...powiem szczerze,że nie wygląda to tak szokująco.Fakt..nigdy nie widziałam stomii(tak na żywo..na człowieku).
Ja wiem,że życie z stomią jest całkiem normalne.Może inaczej..wiem,że można żyć z nią normalnie.Ale znam siebie...i wiem,że ze mną nie było by tak prosto...a pogodzenie się z sytuacją trwało by spory czas.dlatego bardzo podoba mi się Wasze postępowanie.Przecież jesteście tymi samymi ludźmi,którymi byliście i przed stomią.Zmienia się w Was jedynie trochę wygląd..zewnętrzny.
Stomia..możlwe,że mnie będzie czekać.Ale nie chce nic mówić by nie wykrakać!
A z zdaniami domowymi..zawsze byłam kiepska;)
Ja wiem,że życie z stomią jest całkiem normalne.Może inaczej..wiem,że można żyć z nią normalnie.Ale znam siebie...i wiem,że ze mną nie było by tak prosto...a pogodzenie się z sytuacją trwało by spory czas.dlatego bardzo podoba mi się Wasze postępowanie.Przecież jesteście tymi samymi ludźmi,którymi byliście i przed stomią.Zmienia się w Was jedynie trochę wygląd..zewnętrzny.
Stomia..możlwe,że mnie będzie czekać.Ale nie chce nic mówić by nie wykrakać!
A z zdaniami domowymi..zawsze byłam kiepska;)

- aleksandra12
- Aktywny ✽✽✽
Nie do końca. Nikt patrząc na nas ubranych nie domyśliłby się stomiiAlishia pisze:Zmienia się w Was jedynie trochę wygląd..zewnętrzny.

Pozdrawiam, Aleksandra
- Alishia
- Aktywny ✽✽✽
- Kontakt:
Jejku,ale czemu Wy ciągle w tym co piszę widzicie jakiś problem.Nie mam ze stomią problemu,bo jej nie mam.Myślę jednak,że gdybym ją mogła mieć to wtedy też mogłabym mieć problem z jej zaakceptowaniem...albo raczej z zaakceptowaniem siebie.Dlatego podziwiam Was stomików,że umiecie tak swobodnie podchodzić do sprawy.I ja nie mówię,że jest to nie do zrobienia-bo Wy jesteście żywym dowodem na to,że i ja mogłabym dać radę!I za to Was podziwiam!