Pytania Zuo na temat stomii cz. II
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Re: Pytania Zuo na temat stomii cz. II
dzieki:)..no na poczatku tak bylo ale mialem robione codziennie plukania zbiornika i juz jest lepiej..dzisiaj tez bede mial plukanie i zobaczymy jak to wyglada heh..pozdrawiam!
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
..po plukaniu wszystko ok..czysto:)
jeszcze mam pytanie jak szybko sie dochodzi do siebie..wiem ze to pewnie indywidualna sprawa..ale tak mniej wiecej..jestem dopiero tydzien w domu..ale strasznie mnie ta choroba wymeczyla i wychudzila.praktycznie od 8 miesiecy po szpitalach na sterydach i zywieniu pozajelitowym..jak wazylem 85 kg to teraz waze z 55 heh..i juz w sumie nie biore lekow..tylko odstawiam stery powoli..ale nie mam sily i apetyt tez kiepski:) pozdrawiam!
jeszcze mam pytanie jak szybko sie dochodzi do siebie..wiem ze to pewnie indywidualna sprawa..ale tak mniej wiecej..jestem dopiero tydzien w domu..ale strasznie mnie ta choroba wymeczyla i wychudzila.praktycznie od 8 miesiecy po szpitalach na sterydach i zywieniu pozajelitowym..jak wazylem 85 kg to teraz waze z 55 heh..i juz w sumie nie biore lekow..tylko odstawiam stery powoli..ale nie mam sily i apetyt tez kiepski:) pozdrawiam!
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Niestety to jak szybko dojdziesz do siebie to jest indywidualna sprawa, ja gdy wyszłam ze szpitala po 4miesięcznym pobycie też byłam strasznie wychudzona bo ważyłam zaledwie nie całe 40kg i całkowicie bez sił i bez apetytu. Do jedzenia sama się zaczełam zmuszać bo nie mogłam na siebie patrzeć
z czasem apetyt mi przyszedł sam no i siła do ciekania 

Szczęście to jedna rzecz jaka się mnoży gdy się ją dzieli
- aleksandra12
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: wielkopolskie
U mnie to był mniej więcej tydzień, goiło się jak na psie i do tego miałam sesję, więc trochę nie miałam wyboru - ale sama stomia, bez resekcji jelita.
U Ciebie jak jesteś osłabiony to może być dłużej.
Może pij nutridrinki? Wzmocnią Cię.
U Ciebie jak jesteś osłabiony to może być dłużej.
Może pij nutridrinki? Wzmocnią Cię.
Pozdrawiam, Aleksandra
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
..no wlasnie zaczne pic te nutridrinki..
dobrze ze chociaz te jogurtowe mi wchodza hehe:)
o widze ze jestes z Poznania tam bylem operowany:) w KATEDRZE I KLINICe CHIRURGII OGÓLNEJ I KOLOREKTALNEJ u prof. Krokowicza. Niedlugo jade na kontorle w marcu...troche mam kawalek drogi bo 530 km heh..a musze dojsc do siebie bo jak bedzie dobrze to za 3-4 miesiace bede mial chowana stomie:) i edzie dobrze! musi byc! dosc cierpienia i wyzeczen:)
Pozdrawiam wszystkich!
pEaCe!

o widze ze jestes z Poznania tam bylem operowany:) w KATEDRZE I KLINICe CHIRURGII OGÓLNEJ I KOLOREKTALNEJ u prof. Krokowicza. Niedlugo jade na kontorle w marcu...troche mam kawalek drogi bo 530 km heh..a musze dojsc do siebie bo jak bedzie dobrze to za 3-4 miesiace bede mial chowana stomie:) i edzie dobrze! musi byc! dosc cierpienia i wyzeczen:)
Pozdrawiam wszystkich!
pEaCe!