tylko mi sie odkleja bo podcieka i wychodzi treść bokami wiec jak to podkleić-raczej nie do zrobieniaRaysha pisze:gdy sie trochę worek po bokach odkleja

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
tylko mi sie odkleja bo podcieka i wychodzi treść bokami wiec jak to podkleić-raczej nie do zrobieniaRaysha pisze:gdy sie trochę worek po bokach odkleja
no ostatnio coraz rzadziej się to zdaża-jak za mocno zagęszcza to wtedy rozpycha i podcieka.obyty.z.cu pisze:a czemu podcieka ?
to nie tak,bo będzie "biegunka",treść wodnista,a to nie o to chodzi.audrey923 pisze:unikać wszystkie, co może zapychać worek
swoją drogą,mając stomie naprawdę wiele można się nauczyć "naocznie" jak działają nasze składniki jedzenia,potrawy itd.sylunia80 pisze:jak za mocno zagęszcza to wtedy rozpycha i podcieka
Buraki-woda w worku,ziemniaki-zageszczona treść itd itdobyty.z.cu pisze:Jesz banan = zagęszczona treść jelitowa,..dużo kawy i czekolady = wodnista maź...
To dopiero byłoby wartość naukowa na żywo
o tak,wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy jak to jest ważnesylunia80 pisze:żeby dużo popijać i dokładnie gryźć
bardzo ważne, trzeba bardzo dużo pić i dobrze gryźćobyty.z.cu pisze:o tak,wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy jak to jest ważne
i u mnie podobnie,ale ja zabieram saszetkę z zapasem ,a w aucie i gdzie się da mam zapasowe pod ręką minimum.,Wiem co znaczy zapomnienie i przypadek.Pandzia pisze:nie zabieram ze sobą nigdzie pakietu dodatkowego, żadnych worków, gazików, torebek extra- jak przylepię tak trzyma mocno
przy moich workach nie ma zapinek i klamer, jest rzep zawijany na parę razy i dopiero zapinany; nie wiem mi się tak żyje ze stomią, jakby jej nie było i tak od roku nie zabieram ze sobą nic, jedynie jak na kolonkę idę to tak biorę cały zestawobyty.z.cu pisze:Można teoretycznie np. zapomnieć dobrze zamknąć zapinkę,może rzep zapinki zahaczyć się o ubranie i otworzyć worek,w nocy można zaspać,a przepełniony i nadmuchany worek może się odkleić...(te sprawy mi się zdarzyły,więc autentyk).
Właśnie z tego powodu biorę zapas, bo nie wiem dlaczego ale częściej mi się zdarza nie zamknąć dobrze rzepu i on się przyczepi do ubrania aniżeli faktyczny wypadek podciekaniem.obyty.z.cu pisze:Można teoretycznie np. zapomnieć dobrze zamknąć zapinkę,może rzep zapinki zahaczyć się o ubranie i otworzyć worek,w nocy można zaspać,a przepełniony i nadmuchany worek może się odkleić...(te sprawy mi się zdarzyły,więc autentyk).
Dokładnie tak PandziaPandzia pisze:nie wiem mi się tak żyje ze stomią, jakby jej nie było i tak od roku nie zabieram ze sobą nic. Ale myślę, że to kwestia lat i obycia ze wszystkim.
miałam taka sytuacje kiedy bylismy w Turcji i wyjechalismy z hotelu na całodniową wycieczkę-rano w autokarze katastrofa-podciekło na maxa,postój na sniadanie i zmiana ale zabrałam tylko 1 komplet (głupia) a co jak znowu podcieknie?Sri Anka pisze:co zrobie jak mi sprzętu braknie