A jak sie psychicznie trzymasz?
Jaka była opieka na oddziale?
Usunięcie stomii u Orzelka
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Baby
- Moderator
- Choroba: mikroskopowe zap. j.
- województwo: mazowieckie
Re: Usunięcie stomii u Orzelka
Egzistenz, ma rację ważne, że już część masz za sobą. Z tego co słyszałam z kolo jest po jakimś czasie wygodniej, bo stolce są gęstsze i worki zmienia się rzadziej. Następna operacja na pewno zakończy się sukcesem i tego Ci życzę 

,,Jeśli chcesz zmienić świat, zacznij od siebie." Gandhi
,,Jeśli życie rzuca Ci kłody pod nogi - zrób sobie z nich tratwę."
,,Jeśli życie rzuca Ci kłody pod nogi - zrób sobie z nich tratwę."
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: mazowieckie
I ja też trzymam kciuki ! 

28.03.2012 -wyłonienie ileo i kolo-stomi ,07.06.2013-przywrócenie ciągłości przewodu pokarmowego leki:Pentasa 500 mg 3 x 2 tabl,wzrost 165 cm,waga 57kg
- maggie0278
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU u rodzica
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Kolejny krok do przodu, teraz powinno być już tylko lepiej

a czy byłeś podczas operacji zaintubowany ? Jesli tak, to rurka do intubacji mogła podrażnić gardło i stąd dyskomfort. Ale nie powinno to trwać zbyt długo po operacji.Orzelek pisze: Jedynym co mi dolega to wydzielanie takiej wodnistej śliny, metaliczny posmak w ustach oraz lekkie pobolewanie w okolicach gardła i przełyku w czasie połykania.
Aktualnie : Pentasa 1x2gr, Imuran obniżono do 50mg z uwagi na podwyższony poziom thioguaniny, Biopron 9 2x1, Omega-3, Calperos+Vit.D3
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły
Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji
Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły

Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji

Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)
- Orzelek
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- miasto: Częstochowa
Pewnie byłem intubowany, choć przed operacją mi o tym nie wspominano. Ból gardła prawie ustąpił, ale ślina nadal leci i w okolicy żółądka coś się dzieje. Dołączyłem sobie roztwór fosforanu glinu do popitki.
Wczoraj zmieniłem worek na ten Coloplastu, ponieważ ten ze szpitala to jakieś dziadostwo. Wymiana bezproblemowa, żadnych podrażnień etc.. A to oznacza, że kłopotów ze zmianą sprzętu stomijnego nie należy się spodziewać.
Wczoraj zmieniłem worek na ten Coloplastu, ponieważ ten ze szpitala to jakieś dziadostwo. Wymiana bezproblemowa, żadnych podrażnień etc.. A to oznacza, że kłopotów ze zmianą sprzętu stomijnego nie należy się spodziewać.
25.11.2011 - ileostomia
01.12.2011 - kolostomia
21.11.2012 - usunięcie ileostomii
Bez leków
Remisja 
1 % z PITa wspomaga Jelita
Pozdrawiam

01.12.2011 - kolostomia
21.11.2012 - usunięcie ileostomii
Bez leków

1 % z PITa wspomaga Jelita
Pozdrawiam

- Cinimini
- Znawca ❃❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Orzelek, dopiero twraz przeczytałam do deski do deski Twoja historię...i skojarzyłam, że Ty to TY - miło było Cie poznać osobiście na naszym spotkaniu 15.12.12. Jeśli chodzi o akceptację "worków" to jesteś moim mistrzem...