Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
No proszę Cię Patryk, Pentasa ergonomiczna? Chyba, że teraz robią ją inaczej, bo już kilka lat nie próbowałem. Ale ta, którą mi kiedyś przepisano, to było coś w kształcie podłużnej tabletki z ostrymi krawędziami i o konsystencji kamienia. Ciężkie toto do zaaplikowania i połowa wypada nie rozpuszczona. Żartowaliśmy nawet na forum, że dlatego ma 1000 a nie 500mg jak inne czopki, aby połowa mogła się zmarnowaćPatryk pisze:dla mnie Pentasa jest bardziej ergonomiczna od asamaxu
Tabletka, owszem. Twarda - zgadza się. Ale żeby była jakaś ostra czy coś? Nie zauważyłam...Tomy pisze:Chyba, że teraz robią ją inaczej, bo już kilka lat nie próbowałem. Ale ta, którą mi kiedyś przepisano, to było coś w kształcie podłużnej tabletki z ostrymi krawędziami i o konsystencji kamienia. Ciężkie toto do zaaplikowania i połowa wypada nie rozpuszczona. Żartowaliśmy nawet na forum, że dlatego ma 1000 a nie 500mg jak inne czopki, aby połowa mogła się zmarnować
Patryk pisze:Ostatnio muszę wychodzić w nocy do kibelka, ale poza tym wszystko gra jak należy
Patryk skojarz dwa fakty o których sam piszesz. Zakładam, że czopki aplikujesz na noc. Jeżeli w nocy musisz wychodzić do kibelka, to nie ma mocnych, wydalasz część kamiennej Pentasy, która nie zdąży zadziałać.Patryk pisze:i się nie marnuje
nic nie mówi, bo co to znaczy "otworzyć" jelito???."otworzyła" mi jelito od zgięcia wątrobowego do końca jelita grubego tak wyszło na TK,
,generalnie gdy krwawię , to mam jak Ty, czyli najwięcej rano, następnie uspokaja się.toczka pisze:skonsultowac sie czemu moje krwawienia sa tylko rano a pozniej przez caly dzien mam spokoj.
u mnie krwawienia sporadyczne nie maja nic wspolnego z czopkami.toczka pisze:czemu moje krwawienia sa tylko rano a pozniej przez caly dzien mam spokoj. Powiedzial mi, zebym odstawila czopki na jakis czas i zaobserwowala co sie stanie. Czy to jest mozliwe, ze czopki zaostrzaja?