Wszystkie części Myst ? No i mam nadzieję ,że przechodziłaś bez solucji.panna-m pisze:The Longest Journey, Myst, Atlantis i inne przygodowe
Gry komputerowe i nie tylko
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Feniks
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: mazowieckie
Re: Gry komputerowe i nie tylko
- cordo
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- województwo: małopolskie
Czy ja napisałem że grałem w Stalkera?Zenobius pisze:A Ty nie za mlody na Stalkera jestes?

Nigdy się jeszcze nie przestraszyłem, jak grałem w takie gry. Najbardziej to chyba,.... doom..., nie wiem, ale też niezle jak grałem w Return to Castle Wolfenstein ( nie multi). W takie gry to najbardziej w dzień bo wtedy żadnego strachu się nie czuje. Ale w nocy, NIGDY !
- tom-as
- Ekspert ✿✿
- województwo: śląskie
luke6p pisze:doom..., nie wiem, ale też niezle jak grałem w Return to Castle Wolfenstein
polecam do sesji nocnych gre... half-life (ten pierwszy)... sa takie wredne 'stworzonka' które w takich chwilach (jak jesteś skoncentrowany na grze) potrafią nieźle 'podnieść ciśnienie' ... super to jest.. i jeszcze ten dźwięk przy tym.... kapitalneluke6p pisze:W takie gry to najbardziej w dzień bo wtedy żadnego strachu się nie czuje. Ale w nocy, NIGDY !
![cwaniak ;]](./images/smilies/cwaniak.gif)
- cordo
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: małopolskie
No właśnie. W tej grze Return to Castle Wolfenstein ( nie multi), to chyba muzyka mnie najbardziej przeraziła. W szczególności jest taki dźwięk jak mumie wychodzą z trumn. No i np. idziesz korytarzem w ręku karabinek, nic się nie dzieje, a tu nagle słyszysz ten dźwięk wychodzących mumii z trumn. A ich nie widzisz . Nie wiesz gdzie są. Boisz się iść do tyłu do przodu, nie wiesz co za zakrętem.Zenobius pisze:Sluchawki na uszy, albo glosniczki 5.1 [ dzwiek najwazniejszy ],

Wtedy to zazwyczaj robie save i odchodze od komputera.
Jeszcze jedno. Raz widziałem śmiszną bardzo śmieszną rzecz. Otóż tata mojego kolegi grał w call of duty 2 i zabili go ( w grze), a on tak bardzo wciągnięty złapał się za szyję i krzykną Aaaaaaaaałłłłłaaa.
Ale sie potem śmiałem.

Spróbuj Gothic 3, i Silient Huntera, ogromne wymagania sprzętowe,shisho pisze:swoje łapki Wiedźmina i Bioshocka-wtedy się przekonam co potrafi
- Behemot(ka)
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
tom-as, Desus-a da sięprzejść bez jednego strzału. Wprawdzie ja oddałam ok. 6, ale znajomy przechodzi go z zamkniętymi oczami bez jednego strzału, więc chyba można, ale on jest maniakiem 
luke6p Stalker jest genialny, zarówno pod względem grywalności jak i klimatu (echh te stepy), A ty łapki od Stlakera do 18 !
Potem rośnie nam młodzież, co fanów ojdyra po nocach straszy. A Wiexmina mam od dwóch dni - na razie super, tylko mi się coś
wiesza
Feniks, Na URU: Ages beyong myst przyznam sięb ez bicia - wysiadłam. Reszta bez solucji.Długooo to trwało i nie bez pomocy męża - elektronika.
A jeśli chodzi o moje ulubione straszne gry, to uwielbiam serię Silent Hill. Wymiękałam i dosłownie robiłam ze strachu ! No i F.E.A.R - genialny i ta grafika
Jak się pojawiała dziewczynka to dosłownie pod ręką musiało być 

luke6p Stalker jest genialny, zarówno pod względem grywalności jak i klimatu (echh te stepy), A ty łapki od Stlakera do 18 !

Feniks, Na URU: Ages beyong myst przyznam sięb ez bicia - wysiadłam. Reszta bez solucji.Długooo to trwało i nie bez pomocy męża - elektronika.

A jeśli chodzi o moje ulubione straszne gry, to uwielbiam serię Silent Hill. Wymiękałam i dosłownie robiłam ze strachu ! No i F.E.A.R - genialny i ta grafika

Ostatnio zmieniony 05 lis 2007, 22:16 przez Behemot(ka), łącznie zmieniany 1 raz.
Leki: Sulfasalazyna 2/2/2 Effectin 0/0/1 Depakina 1/0/1 + Kwas foliowy
Stan: Remisja kliniczna i endoskopowa
Nie jestem leniwa, po prostu mam wadliwy system dystrybucji energii.
http://www.venganza.org/
- tom-as
- Ekspert ✿✿
ha! to wychodzi ze tylko ja ładowałem całe magazynki we wszystko co sie ruszalo i zaczynalo do mnie strzelacpanna-m pisze:tom-as, Desus-a da sięprzejść bez jednego strzału. Wprawdzie ja oddałam ok. 6, ale znajomy przechodzi go z zamkniętymi oczami bez jednego strzału, więc chyba można, ale on jest maniakiem![]()
a tak w ogole to Deus to bardzo fajna gierka

- PIRa
- Początkujący ✽✽
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
wracajac do pierwszego posta Sylwusi w tym temacie
najbardziej lubie:
-theSims2 (wszyyyyystkie)
-Worms (ten robaczek jest slodkiiii, czytajmy: i tak w to nie umiem grac
)
a tak to jak leci ....

najbardziej lubie:
-theSims2 (wszyyyyystkie)
-Worms (ten robaczek jest slodkiiii, czytajmy: i tak w to nie umiem grac

a tak to jak leci ....
"Pragnienie bycia kimś innym to marnowanie osoby którą się jest"
- Feniks
- Aktywny ✽✽✽
Przestań, tej dziewczynki, o której wspomniała panna-m to chyba nigdy bym nie przewidział, jedynie znając scenariusz gry. Ten moment gry, jak ona wybiega z mroku(pierwszy raz), był chyba jednym z bardziej porażających, jakie przeżyłem grając w ogóle. brrrrZenobius pisze:Nie, FEAR nie byl fajny.. zbyt przewidywalny
- Behemot(ka)
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Jestem zdania, że jednak mózg fermentuje bardziej przy " M jak Miłość" i innych wesołych tasiemcach. Chociaż, nie iem czy nie jestem takim dewiantem przez Half-life-aZenobius pisze:Chyba za duzo w gry gram/gralem

FEAR jest świetną grą po względem wizualnym (ten tryb "slow") i bardzo dobrą pod względem fabularnym, czyli to co tygryski lubią najbardziej

- tom-as
- Ekspert ✿✿
no przestan... Hal to fajna gierka zmuszająca do myśleniepanna-m pisze:Chociaż, nie iem czy nie jestem takim dewiantem przez Half-life-a

chociaż jedne sprawa mi się tam nie podobała... nie dało się 'zlikwidować' tego kolesia w czerni, który podczas gry pojawiał się w paru miejscach... jest taki moment, że ma sie go na widelcu... ma sie go na celowniku.. nic go nie osłania... a mimo to nie da się go zdjąć

natomiast SOF (soldiers of fortune) był jakiś taki... hmm.. lać tam gdzie do ciebie strzelają rozwal wszystko i wszystkich i przejdz do następnej misji... zdecydowanie bardziej podchodzi mi Sclinter Cell z jego sposobem prowadzenia rozgrywki... a jak mnie coś najdzie to sobie go instalne (oryginal oczywiscie) i pogram
--edit---
a wlasnie... Shogo MAD ... gra, która jakoś tak była traktowana.. hmm. dziwnie... na coś tam narzekano i takie tam... moze ze na swoje czasy byla wyjatkowo tania.. jak sie nie myle zaczynala od 60 by po niedlugim czasie sprzedawana byla za 30. Podoba mi sie w tej gierce klimat taki mangowy

- Behemot(ka)
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Oooo tak Splinter Cell i Thief (no i Hitman) - bardzo lubię skradanki. Wymagają cierpliwości i nierzadko pomyślunku, czego raczej nie można powiedziać o Quake'u
Typowe strzelanki jak np. SOF lub Serious Sam niezbyt mnie bawią. Jeśli chodzi o mnie gra powinna mieć smaczek w postaci fabuły (StarCrat, Fallout, The longest journey Silent Hill), nietuzinkowego bohatera (Splinter Cell, Hitman), grywalność (STALKER,FEAR).
Shogo Mad nie znam niestety, ale za to - jeżlei lubisz ciekawe gry - System Shock 2 - rewelacja fabularna ! Grafika już przestarzała, ale ten klimat opuszczonego statku i historii zapisanej w porozrzucanych padach. Rozmarzyłam się...

Shogo Mad nie znam niestety, ale za to - jeżlei lubisz ciekawe gry - System Shock 2 - rewelacja fabularna ! Grafika już przestarzała, ale ten klimat opuszczonego statku i historii zapisanej w porozrzucanych padach. Rozmarzyłam się...

- tom-as
- Ekspert ✿✿
a gdzie Gordon Freeman to gdziepanna-m pisze:nietuzinkowego bohatera (Splinter Cell, Hitman)

akurat grafika nie jest dla mnie najważniejsza czescia gry... czy half-life ma na dzisiejsze czasy super grafike? nie. ale i tak jest dla mnie najlepszą grąpanna-m pisze:ale za to - jeżlei lubisz ciekawe gry - System Shock 2 - rewelacja fabularna ! Grafika już przestarzała, ale ten klimat opuszczonego statku i historii zapisanej w porozrzucanych padach. Rozmarzyłam się...

a ja mam takie pytanie do graczy... najgorsza gra w jaka graliście, albo próbowaliście.
Postal, Maluch Racing (brak jakiegokolwiek realizmu w prowadzeniu) gralem w to chyba 30 minut łącznie.... katastrofa
moze mi sie coś jeszcze przypomni
---edit---
i wlasnie mam ta gierke z tej gazety.. Splintera teżshisho pisze:SHOGO było w CD-Action![]()

- Behemot(ka)
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
POSTAL - to był koszmar, chociaż teżmi tak czasem ciśnienie skacze w kolejce na poczcie, tylko, że łopaty pod rękąnie mam
... No i...Uwaga...World of Warcraft. Nie znoszę MMORPG. Nie bawi mnie latanie z bandą niekoniecznie rozgarniętych i wykonywanie questów - "zabij to i przynieś tamto".
A maluch racer to klasyk
Takie gry się dzieciom pokazuje, żeby je straszyć.
Z tym odmóżdżeniem to święta prawda. Ulubiony odmóżdżacz - GTA , Ulubiony zamóżdżacz - Myst i przygodówki Sokala:) Na bioshocka czekam, ma być...Hmmm...filozoficzny. Lubię takie dodatki w postaci różnych odniesień do literatury, patrz Faust - genialna przygodówka z dodatkiem wysmakowanych aluzji do pewnych archetypów np. postać Szatan, która przypomina raczej Mistrza Bułhakova

Z tym odmóżdżeniem to święta prawda. Ulubiony odmóżdżacz - GTA , Ulubiony zamóżdżacz - Myst i przygodówki Sokala:) Na bioshocka czekam, ma być...Hmmm...filozoficzny. Lubię takie dodatki w postaci różnych odniesień do literatury, patrz Faust - genialna przygodówka z dodatkiem wysmakowanych aluzji do pewnych archetypów np. postać Szatan, która przypomina raczej Mistrza Bułhakova

Ostatnio zmieniony 06 lis 2007, 12:39 przez Behemot(ka), łącznie zmieniany 1 raz.
- tom-as
- Ekspert ✿✿
a tak.. to tez mi sie podobało... i nie powiem ..chyba 2 razy ja przechodziłem a moze i 3 ale to w sumie tylk oby sie zabawicZenobius pisze:ja tam SOFa lubilem, bo mial to super innowacyjne podzielenie czlowieka na kawalki

eh.. jakikolwiek mial byc... to to co znalazlo sie na ryknu przypadlo mi do gustuZenobius pisze:Shogo to byl kontrowersyjny [w swietku gier ] tytul. Bo mial byc milion razy lepszy.. ale jest milion rzeczy za malo. Stad ta cena.

ja to jeszcze grywalem w Unreal Tournament .... guzo bardziej mi to podchodzilo niz Q3 Arena ... eh.. snajperka i "moooooonster kill"Zenobius pisze:Ale czasem pograc w CSa czy Battlefielda z ludzikami, wspolpracowac itp. tez jest genialne

a jeszcze taka malo znana gierk ami sie przypomniala... oparta na half-lifie i to bylo bardzo widac. zreszta nikt tego nie kryl... nazywa sie Gunman.. może ktoś grał. Nie była zła ale to już nie było to co Hal
--edit--
a bo to teraz jest Footbal Managershisho pisze:seria CM po zmianie twórców-w to się grać nie da!

ja fife zaczynalem od 2000... grało sie super... 2001 na max poziomie trudnosci (world class) bez problemu sie wygrywalo... 2002 jeszcze jako tako sie gralo.... 2003 juz nieshisho pisze:nowe FIFY- genialna była ta z roku 99 a każda następna coraz gorsza
lubilem grac w nhl'a i nba 2000

Ostatnio zmieniony 06 lis 2007, 12:43 przez tom-as, łącznie zmieniany 2 razy.