Witam.
Mam bardzo poważny problem i liczę na dość szybki odzew, gdyż jednak ze sterydami nie można ryzykować:
- trzy tygodnie temu lekarz we Wrocławiu przepisał mi sterydy, salofalk w tabletkach i cipronex. Zalecił dawkowanie przez 2 pierwsze tygodnie po 40mg + 3x dziennie po 2tabletki Salofalku + 2x dziennie po 2tabletki Cipronexu. Cipronex skończył mi się ok. tygodnia temu (dlatego teraz byłbym wdzięczny gdybyście polecili coś ochronnego), Salofalk zaczyna mi się kończyć, ale największy problem jest ze sterydami. Nie pamiętam jak pani lekarz kazała schodzić z dawką, a zgubiłem kartkę. Pamiętam jedynie żeby po tych dwóch tygodniach zejść do 35mg, ale teraz biore te 35mg od 1 sierpnia i jak przed chwilą obliczyłem, to schodząc po 5mg co dwa tygodnie, wystarczy mi góra do 22sierpnia i to zatrzymam się na 30mg. Oczywistym jest że nie moge potem nagle odstawić z 30mg do 0 bo raczej nie przeżyje dłużej niż tydzień. Niestety ta pani lekarz, jak i inny lekarz, jak i jeszcze inny lekarz są na cholernym urlopie.
Chciałbym abyście napisali jak Wy schodziliście z dawki. Myśle, że moze by schodzić co tydzień po 5mg. Zostało mi 555mg, więc z moich obliczeń wynika, że wystarczyłoby do 26sierpnia i zatrzymałbym się na 20mg. Do tego czasu powinienem dostać kolejną receptę...