Aktualnie ma zmniejszoną dawkę Imuranu ze względu na zawyżony poziom 6-thioguaniny i dostaje 25mg + 25mg. Lekarze też nie chcą słyszeć o cłkowitym odstawieniu Azy. Narazie tek lawirujemy z tya dawką

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Właśnie tak jak napisałeś-Ty nie masz z tymi lekami problemów(zmiany skórne)co nie znaczy że inni ich nie mają!Jak mi się pojawią jakieś sińce,grudki,krwiaki to zapraszam do Krakowa,spoko dam Ci znać.Powtarzam jak pisałem przy Imuranie miałem te zmiany i podtrzymuje że jest to loteria bo jednego wysypie coś na skórze innemu wypadną włosy,a trzeci ma sińce...pozdrawiamobyty.z.cu pisze:Nie mam żadnych z tym problemów,więc chyba nie do konca jest tak,jak piszesz.
Lekarz mówi, że mój organizm w ogóle nie nadaje się do leczenia immunosupresyjnego. A w ogóle jakie leki działają tak podobnie do Imuranu?anetau07 pisze:to moze lekarz powinien dopasowac ci inny immunosupresant jesli tak jest po imuranie?
ja biorę AZA ponad 9 lat,ale jakos nie łączyłem takich objawów z nią.stanley pisze:Mam pytanie:czy kogoś kto zażywa Imuran bolało w klatce piersiowej?takie wewnętrzne kłucie,do tego bardzo słabo,brak powietrza jakby nie pełny oddech plus pulsowanie głowy.Dziwne to jest bo nagle te dolegliwości się zaczynają i po paru godzinach jak ręką odjął ustępują