Co przeczytaliście ostatnio?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: osoba zainteresowana
- województwo: podlaskie
Re: Co przeczytaliście ostatnio?
Zielona Mila Stephana Kinga
polecam!
polecam!
Pierwszą kolonoskopię na żywca mam już za sobą 

- Shima
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Przez ostatnie 6tygodni przeczytałam wszystkie dostępne tomy Harrego
ze 2 pozycje Cobena,Cooka i pare innych thrillerów medycznych.
Wyszło tego z 15 sztuk-oczywiście znalazło sie miejsce dla Mastertona,Kinga i Kontza.

Wyszło tego z 15 sztuk-oczywiście znalazło sie miejsce dla Mastertona,Kinga i Kontza.
Zawsze służę rozmową [you] 
Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173

Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173
- bebaw
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: podlaskie
Murakami - "Tańcz, tańcz, tańcz" - bardzo intrygująca proza
Perez- Reverte - "Ostatnia bitwa templariusza" - jak zwykle wciągające u tego autora
Michal Viewegh - "Wychowanie dziewcząt w Czechach" - śmieszno - smutne ; polecam wszystkim nauczycielom
Perez- Reverte - "Ostatnia bitwa templariusza" - jak zwykle wciągające u tego autora
Michal Viewegh - "Wychowanie dziewcząt w Czechach" - śmieszno - smutne ; polecam wszystkim nauczycielom
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Ostatnio skończyłem "Największy brat" o majorze Dicku Wintersie, dowódcy "kompanii Braci".
Teraz czytam CHANCELLORSVILLE 1863 Jan Szkudlińskiego. Polecam wszystkim zainteresowanym wojną secesyjną.
Teraz czytam CHANCELLORSVILLE 1863 Jan Szkudlińskiego. Polecam wszystkim zainteresowanym wojną secesyjną.
Góry nie biorą jeńców.
-
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
"Pachnidło" - prawie 2 razy w szpitalu przeczytałem....
"Najgłupszy anioł" Moore'a... obie ciekawe książki.
Teraz szukam książek Bogusława Wołoszańskiego..
Instruktor Kulturystyki i Fitness
- 13julcia
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD u partnera
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
a ja polecam Sewerynę Szmaglewską "Dymy nad Birkenau"
............................jako jedna z niewielu kobiet przeżyła cały obóz , co nie było łatwe i zdołała uciec. W krótkim czasie po ucieczce napisała tą właśnie książkę.....
a przede mną cd. czyli "Niewinni w Norymberdze" tejże autorki
............................jako jedna z niewielu kobiet przeżyła cały obóz , co nie było łatwe i zdołała uciec. W krótkim czasie po ucieczce napisała tą właśnie książkę.....
a przede mną cd. czyli "Niewinni w Norymberdze" tejże autorki
Ostatnio zmieniony 24 lip 2007, 10:38 przez 13julcia, łącznie zmieniany 1 raz.
żona męża z CD......
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Bardzo dobra pozycja.
A propos Harrego Pottera: Jak to się skończyło i kto został killim?
A propos Harrego Pottera: Jak to się skończyło i kto został killim?
Ostatnio zmieniony 24 lip 2007, 10:40 przez wittmann, łącznie zmieniany 1 raz.
Góry nie biorą jeńców.
- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
Czytam wlasnie "Krolewski skandale" M.Farquhar i znalazlam tam jakze ciekawy fragment....
Dot. Ludwika XIV,zwanego "Krolem slonca"-niezwykle zapatrzonego w siebie.
"...Aura krolewskiego majestatu tak otumaniala,ze plawienie sie w niej przybieralo postac absurdu.Kiedy Ludwik zachorowal na przetoke,gleboko zlokalizowany wrzod odbytnicy,wymagajacy operacji chirurgicznej,dolegliwosc ta stala sie bardzo modna i szczesliwcy,mogacy poddac sie operation du Roi,otaczani byli powszechna zazdroscia.Operacja laczyla sie z tak wielkim prestizem,ze mezczyzni nie cierpiacy na przetoke blagali i przekupywali doktorow,by koniecznie wykonali zabieg-zupelnoie nieoczekiwany doeod w sztuce pochlebstwa..."

Dot. Ludwika XIV,zwanego "Krolem slonca"-niezwykle zapatrzonego w siebie.
"...Aura krolewskiego majestatu tak otumaniala,ze plawienie sie w niej przybieralo postac absurdu.Kiedy Ludwik zachorowal na przetoke,gleboko zlokalizowany wrzod odbytnicy,wymagajacy operacji chirurgicznej,dolegliwosc ta stala sie bardzo modna i szczesliwcy,mogacy poddac sie operation du Roi,otaczani byli powszechna zazdroscia.Operacja laczyla sie z tak wielkim prestizem,ze mezczyzni nie cierpiacy na przetoke blagali i przekupywali doktorow,by koniecznie wykonali zabieg-zupelnoie nieoczekiwany doeod w sztuce pochlebstwa..."

- Shima
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
Są jeszcze inne części...czytałam wszystkiea ja polecam Sewerynę Szmaglewską "Dymy nad Birkenau"
Zawsze służę rozmową [you] 

-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
- Kontakt:
Ja przeczytałam ostatnio- już któryś raz z kolei "Zdążyć przed Panem Bogiem" i "Świat Zofii", Nie wspominam już nawet o Gombrowiczu, którego wprost uwielbiam a nasz kochany misnister ścierpieć go nie może 

- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
Bo jest na niego zbyt glupia nasz kochany misnister ścierpieć go nie może

Ja tez lubie Gombrowicza

- jaryszek
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Ja tam do Gombrowicza nic nie mam ale moze dlatego ze w liceum w ogole lektur nie czytalem tylko streszczenia
To znaczy jedynie przeczytalem Potop bo fajny
A takze chce Ci polecic Boguslawa Woloszanskiego i jego ksiazki , sa swietne i napisane naprawde fachowo

To znaczy jedynie przeczytalem Potop bo fajny

Mustafa, tez koncze teraz pachnidlo, fajna ksiazkamustafa pisze:"Pachnidło" - prawie 2 razy w szpitalu przeczytałem....

A takze chce Ci polecic Boguslawa Woloszanskiego i jego ksiazki , sa swietne i napisane naprawde fachowo

Chroba:CU, Stan:zaostrzenie Leki: Asamax 500mg(3x2), Metypred 32mg, Calperos 1000mg,azathrioprine 50mg(1x2),Waga/Wzrost:50/171 Brak typowej remisji od 4 lat /Jestem pacjentem prof. Paradowskiego we Wrocławiu.
Co nas nie zabije, to nas wzmocni...
Co nas nie zabije, to nas wzmocni...
Ogólnie to mało książek czytałam bo większość czasu zajmowały mi studia i książki "prawnicze", ale teraz nadrabiam zaległości i ostatnio przeczytałam Wyznania gejszy Arthura Goldena
- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
Torvik nie uwazam ze on jest glupi ze wzgledu na chec wykorzenienia Gombrowicza..Ogolnie ten facet nie grzeszy madroscia zreszta jak caly nasz rzadTorvik pisze:Znasz Giertycha, ze uznajesz, ze jest glupi? Bo to, ze ma inny gust niz dziennikarze, czy polonisci to jeszcze nie dowod, ze jest :cenzura:. Tez mi sie Ferdydurke nie przypadlo do gustu. Idac Twoim tokiem rozumowania to swiadczy o tym, ze jestem :cenzura: