10 sztuk?CAMPARI34 pisze:w antykwariacie udało mi się x
zakupić

[ Dodano: 30-12-2012 ]
Daleko od szosyKrzysztof-Żyrek pisze:A jaka książka umknęło mi hehe

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
10 sztuk?CAMPARI34 pisze:w antykwariacie udało mi się x
zakupić
Daleko od szosyKrzysztof-Żyrek pisze:A jaka książka umknęło mi hehe
przepraszam bardzo co 10 sztuk? bo coś nie obczajamUnknown pisze:10 sztuk?![]()
"w antykwariacie udało mi się xCAMPARI34 pisze:przepraszam bardzo co 10 sztuk? bo coś nie obczajam
Jestem na początku Bastionu i nie wiem, czy jednak sobie nie odpuszczę. Takie typowe amerykańskie klimaty średnio mi leżą, dużym plusem polskiego wydania z 2010, jest bardzo dobre tłumaczenie. Poza wszystkim, również na plus - dosyć szczegółowy zarys psychologiczny postaci, czego raczej się nie spodziewałam w książce z tego gatunku. I to w zasadzie są dwie rzeczy, które być może przekonają mnie do dalszego czytaniaOneTwo pisze:Wracając jeszcze do Kinga, to "Bastionu" jeszcze nie czytałam ale zamierzam, polecam "Grę Geralta"- więcej psychologii, mniej horroru (chociaż w tym przypadku to cienka granica:)"Historia Lisey" i opowiadania "serca atlantydów" też na pierwszy raz mogą być.
Unknown pisze: Moim zdaniem książka nie umywa się do filmu
To znaczy, że jesteśmy zgodne w tej kwestii, Campari
potwierdzam!!! już po lekturze.noodle pisze:Jestem w trakcie "Nasz mały PRL". Książka jest bardzo fajna, bardzo mi się podoba. Jestem w połowie i już ją wszystkim polecam!
czy mniej seksu?? no nie wiem (na pewno nie do 150 strony):PŻaneta pisze:"Nowe oblicze Greya". Jak pozostałe dwie części czytało się ją szybko, ale ta część podobała mi się zdecydowanie najbardziej. Mniej sexu, a więcej sensu![]()
Teraz wraz z koleżanką zastanawiamy się kto da radę zagrać głównych bohaterów i jak "przerobi" ową trylogię scenarzysta