Pytanie dla osób które przeszły, lub które słyszały o osobach zmiany zwykłych papierosów na e-papieorsy. Ja od dwóch tygodni właśnie pale e-peciki i ogólnie dużo lepiej się czuję. Może nie pod względem jelit, ale płuc i samopoczucia( nie mam duszności, lepiej mi się oddycha) Myślałem że gdy przejdę na ten wynalazek, nie będzie pogorszenia ze strony jelit, tak jak było w przypadku całkowitego rzucenia palenia, które zrobiłem na 3 miesiące i długotrwała remisja zmieniła się w ostry atak choroby. Dziś moje jelitka coś zaczęły szwankować. Raczej trzymam się dity, więc jedzenie nie powinno być przyczyną.
Skład takiego papierosa to: nikotyna, gliceryna, glikol propylenowy, linalool, ekstrakt vanilla, naturalne esencje tytoniowe, 2-acetylpyrazine, 2,5-dimethylpyrazine.
Może w składzie ktoś znajdzie jakiś składnik, o którym słyszał że szkodzi da osób chorujących na CU. Dodatkowo dodam, że zrobiła mi się wczoraj afta w jamie ustnej, która jest chyba oznaką nawrotu choroby.
Ps. Naprawdę super alternatywa palenia i jak się okaże przyczyną nawrotu to nie będę zadowolony

Pozdrawiam