Gacuniu, jak to dobrze,ze rozumiesz ten bol! Ja sie czuje troche jak zombie, spie mniej wiecej p 3-4 h na dobe, probuje odsypiac w dzien, ale zasypiam tylko na kwadrans. Mnie z kolei meczy zespol niespokojnych nog i w moim przypadku takze rak, mozna doslownie oszalec od tego, zupelnie nie pozwala spac. W dzien wszystko leci mi z rak, jestem zla na wszystkich z niewyspania...Okropnosc.
Moze na swedzacy brzuszek trzymaj pod reka balsam ( nie oliwke ! ) w nocy kolo lozka, zeby troche ukoilo, a bys nie wybudzala sie chodzeniem po niego gdzies dalej? Z przepona to chyba musimy przetrzymac, wszyscy mowia, ze nie wolno spac na wznak, tylko lewym boku, a ja na lewym tez sie dusze, wiec spie mimo zakazow tylko na prawym. Plus tego jest taki , ze bed9ziemy zahartowane w nocnym czuwaniu na narodziny dzidkow ☺.
Moje sposoby na spanie to: totalne wymeczenie sie do 2-3 w nocy oraz muzyka, jak najlagodniejsza, najlepiej skrzypce, na sluchawkach w lozku. Ale to i tak daje tylko max 4 godziny, bo potem budzi woda sodowa w nogach.