PS. Oczywiście chodzi o sok wyciśnięty ze świeżej kapusty, nie z kiszonej.
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
sadze, ze ten z kiszonej kapusty bylby ciekawszy, ale to tylko tak na moje "wrazenie".Pablo pisze:PS. Oczywiście chodzi o sok wyciśnięty ze świeżej kapusty, nie z kiszonej.
czasem to wynika z niedoceniania ziol i przypraw,wiadomo ze kapusta kiszona = wzdecia i gazy, ale kminek potrafi sobie poradzic, ...gdzie tluste zupy tam majeranek i czaber itd...ita71 pisze:była wręcz niedozwolona dla chorych z CD i CU,a teraz po "jakiś"
badaniach jest szczególnie polecana.
napewno warto,zycze powodzenia !Pablo pisze:jeżeli istnieje nawet najmniejsza szansa że chociaż odrobinę pomoże to warto próbować
Wyczytalam na roznych stronach, ze sok ze swiezej kapusty jest zbawienny w CU. Duzo ludzi pisze, ze objawy zupelnie zniknely. Ja pije sok 2 razy dziennie (okolo 400ml na dobe). Nie biegam do toalety, zalatwiam sie normalnie, ale sama nie wiem czy to przez sok, leki (Mesalazyna) czy moze moja diete (ubogoresztkowa). Ciagle mam domieszke krwi i sluzu. Czy ktos z Was pil sok z pozytywnym rezultatem?Mesi pisze:Czy stosował ktoś sok ze świeżej kapusty.podobno jest zbawienny na wszelkiego rodzaju owrzodzenia.