[cytat usunięty na prośbę użytkownika]
Niewiem co znaczy za "duzo wazy", bo nie znam podstawy bazowej

,
zartuje, ale z czasem przyswoilem sobie zdanie mojej lekarki w odpowiedzi na moje pytanie o wage: lepiej wazyc wiecej niz za malo, zawsze wtedy jest z czego zjechac !
Tak wiec zawsze jestem w przedziale nadwagi wg BMI.
Ostatnie 10 dni spedzilem w Warszawie pomagajac w opiece przy wnukach, codzienne spacery (kompletny brak toalet przy alejach spacerowych) wymusily drastyczna diete,
efekt- minus 5kg przez 10 dni.Nie narzekam,ale wychodzi na to co pisza inni tutaj, duzo ruchu, malo jedzenia (ale odpowiednio zaplanowane,zadnych niepotrzebnych glupot i zachcianek),sen tez pomaga.
Ograniczone jedzenie, ale nalezy pamietac o piciu wody i to w malych porcjach.
I na koniec mala uwaga, nalezy odroznic wage ludzi zdrowych od chorych,
niestety jakos tak sie utarlo, ze wszyscy usiluja nam wmowic , ze waga porownuje sie do
normatywow.
Tylko my wiemy jak sie czuje czlowiek, ktory traci 15 -20 kg w krotkim okresie, i jak pozniej trudno to wyregulowac.
Tak wiec lepiej mniej stresu nad waga, wiecej zdrowego jedzenia i z czasem wszystko sie wyreguluje.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" .
https://senmaluszka.pl