Wydaje mi się, że choróbsko siedziało od dawno tylko utajone, ale wybuchło kiedy, niestety!, zeżarłam wręcz masę safarek - takich małych prostokątnych czekoladek z wyrytm zwierzątkiem lub autem, nie wiem czy kojarzycie

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Skad ja to znam! Moze nie mam idealnie takiej samej historii ale w moim przypadku wszelka rezygnacja z aktywnosci fizycznej konczy sie jeszcze gorszym zaostrzeniem i powiklaniami.Kamil22 pisze:W moim przypadku nigdy nie chorowałem , regularny sport , odżywianie jako że trenowałem biegi miałem zbilansowane z dietą prawidłowo rozpisaną iii co zabawniejsze gdy zrezygnowalem z biegania na pół roku przez szkołe a potem probowałem do niego wrócić pojawiło się OZT (ostre zapalenie trzustki ) od razu napisze ze nie piłem alkoholu . Nie wiedziałem skąd to się wzieło ... szpital tydzień głodówki ,tydzien na niby jedeniu i tydzien na lekkim jedzeniu . I w tym momencie nagle odpaliło się CU oraz refluks ? Jak , dlaczgo akurat w momencie pojawienia się OZT i skąd te choroby tak na raz . Może to jednak ten stres w szkole? Przez , który odstawiłem bieganie ,a moiżę szok dla organizmu że nagle zmieniłem tryb życia i zacząłem odżywiać się czipsami i słodyczami kiedy wcześniej tego nie robiłem ? sam nie wiem . W teorie magiczne nie wierze i nie rozumiem jak z dzisiejszą medycyną nasi lekarze a także zagraniczni nie mogą zdiagnozować czynnika który powoduje chorobę ...
a może to wszystko jest w naszych głowach?