Teraz zasadnicze pytanie

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
ja choruję ponad 30 lat i nie miałem z tym problemów.slawno36 pisze:Czy CU z takim stażem może powodować powiększone i aktywne metaboliczne węzły chłonne w całym ciele
W jakim szpitalu/ klinice leczysz CUslawno36 pisze: Jestem już zmęczony tymi badaniami i pobieraniami węzłów i straszeniem mnie. Lekarze innych specjalizacji np. hematolog i onkolog sprawiają wrażenie jakby mało wiedzieli o CU i w ogóle tego nie brali pod uwagę. Natomiast mój gastrolog tylko puka się w głowę po co oni mnie tak męczą skoro mam CU i zawsze już będę limfopoliferacyjny![]()
Co do węzłów nic nie doradzę ale nie mogę się nadziwić temu, jak masz ustawione leczenie CU. Bo jeżeli tu nie ma jakiejś pomyłki, to z tego co napisałeś rozumiem, że przy zajętym całym jelicie grubym i ciągłym zaostrzeniu, jesteś od kilkunastu lat na dawce 1,5 g mesalazyny. To jest nawet poniżej dawki chemoprewencyjnej.slawno36 pisze:Ostatni Pet wykazał oczywiście CU (rozlany metabolizm jelita krętego oraz kątnicy wstępnicy i esicy- w przebiegu CU) W swoim życiu miałem już z 7 kolonoskopii z wycinkami (ostatnią 2 lata temu) i zawsze wychodzi obraz CU w zaostrzeniu mimo iż czuję się bardzo dobrze biegunek nie mam a krew mogę zaobserwować dosłownie tylko kilka razy w roku. Od nastu lat jestem na ASAMAX 500 1-1-1.
ja też zawsze mam wzorowe OB czy CRP a stan zapalny jest, przez to wylądowałam na stole operacyjnymslawno36 pisze:Morfologie mam świetne jak twierdzi mój gastrolog hemoglobina wzorowo - ok. 15.