Ja też zbyd długo bym nie czekała, zaostrzenie czy nawet zatrucie, to niezbyt konfortowe sprawy, a przy Crohnie często tak bywa, że następuje goraczka, wymioty, biegunka, ja zazwyczaj kończyłam, jak nie wizytą pogotowia, to na oddziałe ratunkowym. U mnie też zaczynało się dreszczami, bo one pojawiają się, jak zaczyna się gorączka, mdłości, biegunka taka, że nie schodziłam prawie z wc, zbij temperaturę i jak, to nic nie daje idź do lekarza, bo nic sama nie wymyślisz, ja tak raz przeciągłam dreszcze, że wylądowałm z objawami wstrząsu,w szpitalu, przyjechali prawie w ostatniej chwili, bo traciłam już przytomność i dusiłam się...To są bardzo gwałtowne reakcje organizmu, ja jak mi się tylko pojawiają dreszcze i podnosi się gorączka biorę szybko coś na zbicie temperatury, np, pyralginę w czopkach, bo mam takiego stracha, że może się powtórzyć, musiałaś coś zjeść na wigilię, co spowodowało taką reakcję, podrażniło twój układ pokarmowy, powodując taką reakcje, grzyby, kapusta kiszona, groszek, fasola, tym razem może rozejdzie się po kościach, ale musisz uważać!
Mnie ta choroba nauczyła dmuchania na zimne, boję się, jak ognia nagłych, gwałtownych zmian w stanie ogólnym organizmu, jest dobrze, a tu z minuty na minutę robi się koszmarnie.
IDŹ DO LEKARZA!
doelli
Jak dobrze, że jesteście!