Prosze o opinie
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Prosze o opinie
Witam wreszcie zdecydowałam się opisac co mnie ostatnio nurtuje..Otóż mam tak,że w niedzielę wyjeżdżam z domku na studia,a wracam w piątki.I teraz najważniejsze..w akademiku nie chodzę do kibelka sie wypróżnić,czemu?nie wiem..po prostu mi się nie chce..3 tygodnie temu w domku dostałam biegunki z lekkim bólem brzucha,wystraszyłam się że to zaostrzenie i powyższyłam Asamax oraz wzięłam 1tabl loperamidu po czym pojechałam,do piątku był spokój,w piątek do kibelka,w sobotę pobolewania i 2razy w niedziele podobnie..doszłam do wniosku że nie chodząc w tygodniu to niezdrowo,więc zaczęłam popijać herbatki z inuliną (2 na tydzień,bez efektu) i mam tak że w piątek idę raz,w sobotę pobolewania,nagłe parcia i 2 razy biegiem z takim papkowatym stolcem,w niedzielę podobnie..Bardzo proszę bardziej doświadczonych forumowiczów o pomoc..co sądzicie?tak bardzo mam rozregulowane jelita,czy raczej choróbsko się tli i w ten sposób daje znać o sobie?co robić? Przepraszam za tak długi wywód,ale mnie to naprawdę męczy..
- Devil
- Początkujący ✽✽
Re: Prosze o opinie
Gosiak23, powiem tak może to jakieś masz stresy związane z powrotem do domku lub zajadasz sie jakimiś smakołykami
pomyśl nad tym ze na uczelni masz spoko a w domku coś sie dzieje może klimat Ci jakiś szkodzi
pomyśl nad tym ze na uczelni masz spoko a w domku coś sie dzieje może klimat Ci jakiś szkodzi

[you] cześć
)

-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Zaparcia są bardzo szkodliwe.Powinieneś wyregulować wypróżnienia - nie żadziej niż raz na dwa dni. Co brać to zależy od osoby.
To co się diweje w domu jest skutkiem tego, że w tygodniu nie masz wypróżnień.
To co się diweje w domu jest skutkiem tego, że w tygodniu nie masz wypróżnień.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- misiek1
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
U mnie zaparciam powodował stres i zła dieta, i tak jak napisała Mamcia, BARDZO ŹLE to wpływało na przebieg mojej choroby.
Od kilku miesięcy zmieniłem dietkę i zapanowałem na moim stresem.
Efekty są rewelacyjne, czuje sie prawie jak przed chorobą
Od kilku miesięcy zmieniłem dietkę i zapanowałem na moim stresem.
Efekty są rewelacyjne, czuje sie prawie jak przed chorobą

Martwisz się chorobą ? ale z Ciebie egoista, na tej samej ziemi umiera codziennie tysiące dzieci z głodu, to jest prawdziwa choroba.
Zaglądam tu raz na jakiś czas ale nie są to godziny ani dni a nawet tygodnie
Zaglądam tu raz na jakiś czas ale nie są to godziny ani dni a nawet tygodnie

-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: dolnośląskie
[cytat usunięty na prośbę użytkownika]
Hehe. Ja tak mam. Pomimo że mam CU i chodzę średnio 4 razy dziennie to w obcym miejscu potrafię nie iść cały dzień. Poza tym muszę mieć pewność że nikt nie podsłuchuje pod drzwiami.
Trochę to niepoważne ale prawdziwe.
Hehe. Ja tak mam. Pomimo że mam CU i chodzę średnio 4 razy dziennie to w obcym miejscu potrafię nie iść cały dzień. Poza tym muszę mieć pewność że nikt nie podsłuchuje pod drzwiami.

Trochę to niepoważne ale prawdziwe.
Mi się wydaję że to może być jakiś stres w domu ja miałam tak samo tylko że z szpitalem w Ligocie, jechałam do szpitala to byłam uzdrowiona wracałam byłam chora ...
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: opolskie
Wydaje mi sie, ze to nie jest stres w domu ale raczej tak jak juz wczesniej napisaliscie, ze to siedzi w glowie.
Aniijjaa
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: -- poza Polską --
ja mam tak samo jak pisaliście powyżej z tymi obcymi miejscami. "zatykam się" i robię dopiero po powrocie albo następnego dnia (jeśli wyjazd był całodniowy).
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Dzięki bardzo za zainteresowanie się moim problemem i za wszystkie opinie.Macie racje że to siedzi w głowie..w domu zero skrępowania..siedzę ile mi się podoba,idę kiedy chce,itd ale mam juz tego dość że od miesiąca każdy weekend wiąże się z lataniem do kibelka i tymi okropnymi bólami skurczowymi tudzież gazowaniem
Nie mam pojecia jak sobie z tym poradzić..te herbatki z inulina chyba bardziej szkodzą bo nasilają domowe dolegliwości..