uporczywa gorączka
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- artur
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
- Kontakt:
uporczywa gorączka
witam wszystkich serdecznie, od 4 miesięcy mam gorączki i przebywam w szpitalu katowice ligota, dwa miesiące temu miałem operacjie usunięcie części jelita cieńkiego, poniewaz lekarze stwierdzili ze gorączki mogą być od stanu zapalnego na jelicie, no coz uczeni się pomylili gdyż gorączka wróciła po pięciu dniach od operacji. Zaczeło się monotonne szukanie przyczyn tejze goraczki, niestety wszystkie badania wychodza idealnie, lekarze stwierdzili ze nie wiedza jak mi pomoc. Do tego zaczely sie silne bole krzyzy, i tak od paru tygodni nic tylko srodki przeciw goraczkowe i bolowe, moze jest ktos kto mial podobne obiawy tej choroby i zna dobrego lekarza Pozdrawiam
-
- Debiutant ✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
Re: uporczywa gorączka
nie wiem co masz na mysli pisząc uporczywa gorączka... ale ja tez mam dokladnie od ponad roku uporczywe gorączki wahające sie w granicach 37-38,5 a czasem sporadycznie 40 i narazie nikt nie chce mi niczego usuwać.... gorączka jest objawem toczącego się procesu zapalnego wewnatrz organizmu pozdrawiam
ps. może powinnieneś znaleźć dobrego lekarza
ps. może powinnieneś znaleźć dobrego lekarza
- artur
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
operacje mialem ze wzgledu na stan zapalny na jelicie cienkim leki juz nie pomagly a teraz to te goraczki mnie wykanczaja i do tego doszly bole krzyzy i kregoslupa tak ze pyralginum jest niezastapiona masakra
Murphy:
Jeśli świetnie się czujesz, nie przejmuj się. Przejdzie ci ...
-
- Debiutant ✽
nie piszesz nic nadal jak wysokie sa te goraczki... a to dosc ważne
jeśli chodzi o bóle krzyża to u mnie zlokalizowane są w części lędźwiowej ból promieniuje na pośladki i prawą noge
gorączki przez pierwszy okres mnie wykańczały a później się przyzwyczaiłam chociaż często a nawet bardzo często odczuwam zmeczenie
na gorączki biore ibuprom( ma również działanie przeciwzapalne) wtedy gdy temperatura przekracza 38 - na pyralgine jestem uczulona
trzymaj sie
jeśli chodzi o bóle krzyża to u mnie zlokalizowane są w części lędźwiowej ból promieniuje na pośladki i prawą noge

gorączki przez pierwszy okres mnie wykańczały a później się przyzwyczaiłam chociaż często a nawet bardzo często odczuwam zmeczenie
na gorączki biore ibuprom( ma również działanie przeciwzapalne) wtedy gdy temperatura przekracza 38 - na pyralgine jestem uczulona
trzymaj sie
- artur
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
odpowiadam dzisiaj za męża ponieważ jest teraz w szpitalu, czasami goraczki były bardzo wysokie, ponad 39 stopni, odrazu pojawiają się tez bole krzyza, jezeli chodzi o tabletki to dziala tylko pylargina w zastrzyku
- artur
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
u męża gorączki pojawiły się przed operacją jakieś 2 miesiace, dzisiaj mają mu wprowadzic kolejny antybiotyk moze on wkońcu pomoze, mial robiony pare razy posiew krwi(nie wiem czy dobrze to napisałam) ale nie wychodowali rzadnych bakterii, stan zapalny na jelitach jest cały czas raz jest wiekszy i wtedy goraczka jest bardzo wysoka a raz jest niski i wtedy jest wporzadku, naszczeście mąż jest pełny optymizmu, nie załamuje sie więc licze ze juz niedlugo wróci do nas zdrowy, pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
Murphy:
- manka
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
I tak powinno być 3mam za was kciuki
oczywiście chodzi mi o optymistyczne podejście 
Widzę tu tylko osoby z CD, ja mam CU i też od jakiegoś czasu co wieczór dobijają mnie gorączki 37-38st. i kręgosłup mnie okropnie boli, internista podejrzewa zapalenie stawów, w lutym ide do mojego lekarza to mam nadzieję że coś na to poradzi

Widzę tu tylko osoby z CD, ja mam CU i też od jakiegoś czasu co wieczór dobijają mnie gorączki 37-38st. i kręgosłup mnie okropnie boli, internista podejrzewa zapalenie stawów, w lutym ide do mojego lekarza to mam nadzieję że coś na to poradzi

RAZ JEST DOBRZE RAZ JEST ŹLE ALE ZAWSZE JEST JAKOŚ 

- manka
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
a mnie boli bardziej jak chodze i się ruszam, jak położę sie jakoś wygodnie i nie wiercę się to jest lepiej
a wogule w czasie kiedy męczy mnie gorączka to wogule nie boli
jak nie jedno to drugie 

RAZ JEST DOBRZE RAZ JEST ŹLE ALE ZAWSZE JEST JAKOŚ 

- artur
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
widze ze goraczki i bole krzyzy to naturalne przy tych chorobach, ja mam tylko nadzieje ze nasz synek nie odziedziczy tej choroby, pozdrawiam
ja mialem bardzo dlugo (kilka lat), potem przeszlo, teraz jakis czas temu na hmm kilka tygodni wrocilo i zas przeszlo i jakby to nie zwiazane zabardzo z zaostrzenami..
- Alishia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Moje gorączki były spowodowane zaostrzeniem się choroby.Kiedy pojawiały się ropnie odrazu temperatura również mi podskakiwała.Gorączka jest praktycznie przy zapaleniu czegokolwiek.
- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
Ja nie bedac w remisji ciagle miewalam stan podgoraczkowy (tak 37.2) i to mniestrasznie denerwowalo ciagle chcialo mi sie spac nie moglam sie nad niczym skoncentrowac.
- tom-as
- Ekspert ✿✿
według WHO (World Health Organization / Światowa Organizacja Zdrowia) stan podgorączkowy zaczyna się od 37,5 *C a gorączka od 38 *CPatryśka pisze:Ja nie bedac w remisji ciagle miewalam stan podgoraczkowy (tak 37.2)
dowiedzialem sie tego jak teraz bylem w CSK
- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
Przepraszam okreslilam to tak bo tak sie czulam...Majac taka temperature nie czulam sie normalnie jak majac w granicach 36.6tom-as pisze:według WHO (World Health Organization / Światowa Organizacja Zdrowia) stan podgorączkowy zaczyna się od 37,5 *C a gorączka od 38 *C
dowiedzialem sie tego jak teraz bylem w CSK
a jak jest przyjete ogolnie? 37+ to prawie goraczka, cos sie rozpoczyta a 38+ to goraczka