bóle jelit w CD- gdzie konkretnie Was boli?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
- miasto: Trójmiasto/Warszawa
bóle jelit w CD- gdzie konkretnie Was boli?
Czy ból jelit w CD może lokalizować się z tyłu, tj. w dole pleców po prawej stronie?
CD w dystalnym odcinku jelita krętego + być może w kątnicy i okolicy ujścia zastawki Bauchina rozpoznane 09/17.
LEKI:
w związku z CD: tylko Lakcid Forte i Pentasa granulat od 2 do 4 g (boję się sterydów)
na inne straszności: Novothyral, Efectin ER, Lamitrin, Glucophage XR
dodatkowo: Mind Care Protect, Revalid, Czynniki lipotropowe
LEKI:
w związku z CD: tylko Lakcid Forte i Pentasa granulat od 2 do 4 g (boję się sterydów)
na inne straszności: Novothyral, Efectin ER, Lamitrin, Glucophage XR
dodatkowo: Mind Care Protect, Revalid, Czynniki lipotropowe
- Tubisia
- Doradca CD
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Re: bóle jelit w CD- gdzie konkretnie Was boli?
Jest to standardowy ból w Crohnie.
Bardzo proszę o dokładne zapoznanie się z Forum, zanim napisze się temat - podobne tematy już były, zamykam.
Edit 2: Informacje na temat owych bólów są zmaieszcone m.in viewtopic.php?f=60&t=16087
viewtopic.php?f=61&t=17074 oraz w praktycznie każdym temacie, który porusza bóle brzucha czy związane ogólnie z kręgosłupem, a są zawarte w Dziale: Powikłania Pozajelitowe.
Bardzo proszę o dokładne zapoznanie się z Forum, zanim napisze się temat - podobne tematy już były, zamykam.
Edit 2: Informacje na temat owych bólów są zmaieszcone m.in viewtopic.php?f=60&t=16087
viewtopic.php?f=61&t=17074 oraz w praktycznie każdym temacie, który porusza bóle brzucha czy związane ogólnie z kręgosłupem, a są zawarte w Dziale: Powikłania Pozajelitowe.
Nikt nie będzie mi mówił jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
A jak ktoś będzie chciał, to mam cały arsenał narzędzi do tortur
Życie jest jak jajko - trzeba je znieść.
Zawiodły już: immunosupresja Aza i MTX, operacja, sterydy,3 biologie i inne leki, ale jeszcze żyję na złość innym
A jak ktoś będzie chciał, to mam cały arsenał narzędzi do tortur

Życie jest jak jajko - trzeba je znieść.
Zawiodły już: immunosupresja Aza i MTX, operacja, sterydy,3 biologie i inne leki, ale jeszcze żyję na złość innym