fatalny stan, nowe objawy
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
Re: fatalny stan, nowe objawy
AnothaOne, ja radziłabym zmienić lekarza i położyć się do szpitala, żeby Cię porządnie jeszcze raz przebadali
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
ja mam wrażenie że mój lekarz gastro jest jak najbardziej OK. Jest ogólnie chwalony i ja sam mam do niego ogromne zaufanie (to mój 3 lekarz). Wcześniej o takim leczeniu, takich badaniach, takich nowinkach nie miałem pojęcia.
Jedyny minus to szpital publiczny w moim mieście i klinika w katowicach-ligocie. W szpitalu, na pogotowiu to ściana milczenia i złość że przychodzę, a na izbie przyjęć i na oddziałach 75% lekarzy jest bardzo miłych, ale nikt i nic nie wie o CU/CD co w przypadku nagłych ataków jest szczególnie trudne.
a w klinice bronią dostępu do badań na każdym kroku. rozumiem że trzeba wymalować elewację i przeprowadzić remonty (głównie sal lekarskich i konferencyjnych jak zauważyłem dziś) ale gdzieś tam cel ich istnienia jest przecież inny.
Chyba rozpocznę spartański żywot i całą kasę będę wydawał na leczenie prywatne
E: i rozumiem że czasem też pacjenci potrafią być problematyczni i upierdliwi albo przewrażliwieni... ale uwierzcie mi na słowo że spokojniejszego pacjenta w podobnym do mojego stanie chyba nigdy nie widzieli. Zaczynam powoli przyjmować postawę na zasadzie - czym tym razem mnie zaskoczą?
śmieję się już z tego po prostu
Jedyny minus to szpital publiczny w moim mieście i klinika w katowicach-ligocie. W szpitalu, na pogotowiu to ściana milczenia i złość że przychodzę, a na izbie przyjęć i na oddziałach 75% lekarzy jest bardzo miłych, ale nikt i nic nie wie o CU/CD co w przypadku nagłych ataków jest szczególnie trudne.
a w klinice bronią dostępu do badań na każdym kroku. rozumiem że trzeba wymalować elewację i przeprowadzić remonty (głównie sal lekarskich i konferencyjnych jak zauważyłem dziś) ale gdzieś tam cel ich istnienia jest przecież inny.
Chyba rozpocznę spartański żywot i całą kasę będę wydawał na leczenie prywatne

E: i rozumiem że czasem też pacjenci potrafią być problematyczni i upierdliwi albo przewrażliwieni... ale uwierzcie mi na słowo że spokojniejszego pacjenta w podobnym do mojego stanie chyba nigdy nie widzieli. Zaczynam powoli przyjmować postawę na zasadzie - czym tym razem mnie zaskoczą?

- obyty.z.cu
- Doradca CU
- województwo: wielkopolskie
idę o zakład że się nie da.Trzeba będzie nowe skierowanie.AnothaOne pisze: (mając na skierowaniu rezonans nawet nie wiem czy to skierowanie uznają)
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
-
- Debiutant ✽
hehehe nie zakładam się bo czuje że przegramobyty.z.cu pisze:idę o zakład że się nie da.Trzeba będzie nowe skierowanie.AnothaOne pisze: (mając na skierowaniu rezonans nawet nie wiem czy to skierowanie uznają)

następnym razem po takich 'wizytach' chyba powiem tak: "poproszę o 10 minut czasu na przemyślenie całej dyskusji, zaraz wrócę tylko przestudiuję internet".
ALBO
przed wizytą poświecę cały dzień na tworzenie alternatywnych scenariuszy takiej dyskusji i później będę szukał odpowiedzi na każdy możliwy wątek na forum, żeby nikt mnie nie zaskoczył podczas wizyty

- obyty.z.cu
- Doradca CU
- województwo: wielkopolskie
a to inna sprawa.AnothaOne pisze:przed wizytą poświecę cały dzień na tworzenie alternatywnych scenariuszy takiej dyskusji i później będę szukał odpowiedzi na każdy możliwy wątek na forum, żeby nikt mnie nie zaskoczył podczas wizyty
Warto przed pójściem do lekarza przygotować sobie kartkę z pytaniami,problemami,opisami itd.
Do tego oczywiście aktualna lista leków.
No i ..co w moim przypadku było bardzo pomocne:
lista lekarzy (specjalistów) u których się leczę plus przy nich-diagnoza,nr choroby i krótkie wpisy z ostatnich badań .
Z takimi załącznikami każdy lekarz musi potraktować poważnie pacjenta.
Prowadzenie takiego folderu w kompie to żaden problem,podobnie jak szybki wydruk list.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
-
- Debiutant ✽
i tak twierdzę że będą patrzyli na mnie jak na panikarza (taka wygodna postawa, wrzucać wszystkich do jednego worka z napisem "przewrażliwiony") ale po ostatnich przypałach już zaczynam powoli zmierzać dokładnie w tym samym kierunku. Teczka choroby już jest, wszystko w jednym miejscu, z datami i szybkim dostępem do wyników. Teraz trzeba jakoś cały research ułożyćobyty.z.cu pisze:a to inna sprawa.AnothaOne pisze:przed wizytą poświecę cały dzień na tworzenie alternatywnych scenariuszy takiej dyskusji i później będę szukał odpowiedzi na każdy możliwy wątek na forum, żeby nikt mnie nie zaskoczył podczas wizyty
Warto przed pójściem do lekarza przygotować sobie kartkę z pytaniami,problemami,opisami itd.
Do tego oczywiście aktualna lista leków.
No i ..co w moim przypadku było bardzo pomocne:
lista lekarzy (specjalistów) u których się leczę plus przy nich-diagnoza,nr choroby i krótkie wpisy z ostatnich badań .
Z takimi załącznikami każdy lekarz musi potraktować poważnie pacjenta.
Prowadzenie takiego folderu w kompie to żaden problem,podobnie jak szybki wydruk list.

-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Może dr z Ligoty nagania klientów do niepublicznej palcówki?? Gdyby tak było to
1. wykonują tam również MRI
2. termin TK - koniec roku na NFZ
3. termin MRI - 2015
4. nie wykonują opcji jelitowej - czyli enteroklizy z wprowadzeniem sondy tylko podają do wypicia.
Tyle udało mi się dowiedzieć. Terminy MRI są bardzo długie chyba wszędzie, a TK bywają krótsze. Moim zdaniem warto to robić tylko wtedy gdy będą zachowane wszelkie standardy badania jelita cienkiego.
1. wykonują tam również MRI
2. termin TK - koniec roku na NFZ
3. termin MRI - 2015
4. nie wykonują opcji jelitowej - czyli enteroklizy z wprowadzeniem sondy tylko podają do wypicia.
Tyle udało mi się dowiedzieć. Terminy MRI są bardzo długie chyba wszędzie, a TK bywają krótsze. Moim zdaniem warto to robić tylko wtedy gdy będą zachowane wszelkie standardy badania jelita cienkiego.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
-
- Debiutant ✽
dziękuję Mamciu! to niesamowite ile robisz dla społeczności tego forum