laryngolog mi właśnie zaleciła gdy fontanny z nosa miałemOsóbka pisze:często stosuje sie go przy krwawieniach z nosa
żle było, ale się skończyło :)
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- maggie0278
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU u rodzica
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Re: żle było, ale się skończyło :)
http://news.healingwell.com/index.php?p=news1&id=657251
tylko czekać aż u nas tak będzie z uwzględnieniem wszystkich obostrzeń, bo biologiczne to nie pudełko czekoladek i na prawdę nie jest dla każdego.
tylko czekać aż u nas tak będzie z uwzględnieniem wszystkich obostrzeń, bo biologiczne to nie pudełko czekoladek i na prawdę nie jest dla każdego.
Aktualnie : Pentasa 1x2gr, Imuran obniżono do 50mg z uwagi na podwyższony poziom thioguaniny, Biopron 9 2x1, Omega-3, Calperos+Vit.D3
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły
Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji
Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły

- niekat
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Moja Oliwia swego czasu brała łącznie 44 tabletki na dobę.Składały się na to leki od gastroenterologa i suplementy.W tej chwili schodzimy z dawki encortolonu i przygotowujemy się na podanie Cyklosporyny bo sterydy nie działają.Bierze je od sierpnia i w zasadzie prócz lepszych wyników badań nie ma zmian.nadal krwawi.Stąd decyzja.Jeszcze kolonka będzie przed tym dla pewności.Mam obawy, no ale jak mus to mus.Jakoś tak ufam naszemu zespołowi że robią co najlepsze dal mojej małej CUdaczki.
O Klaudii dużo czytam.I jestem pod wrażeniem jak obie jesteście silne i ile już przeszłyście.Życzę z całego serducha remisji i sama czekam na nią juz od ponad pół roku...
O Klaudii dużo czytam.I jestem pod wrażeniem jak obie jesteście silne i ile już przeszłyście.Życzę z całego serducha remisji i sama czekam na nią juz od ponad pół roku...
Oliwia - 11 lat. Przeszczepy flory bakteryjnej, Pentasa, Azatiopryna, Calperos, Wit. D3, Wit. B6, Kwas foliowy, Hemofer, Helicid, VSL#3
- maggie0278
- Mistrzunio ❃❃❃
- Kontakt:
Niekat, oby Wam Cyklosporyna pomogła i wprowadziła w mega remisje
A dziś niesamowity dzień Dusia dostała SRAJROLKĘ!!!!
Od Was wszystkich, wspaniałych przyjaciół (Alutka ukochana, dziękuję)
Dziękuję Wam wszystkim z całego serca, pisze posta z telefonu bo mamy kłopoty z merem ale Klaudia doczekać się nie może, żeby podziękować!
Przeżyłam dziś mega chwile wzruszenia, najpierw Klaudia była podekscytowana, że przyszło DO NIEJ awizo.
Snuła domysły, a może coś wygrałam, no ale co to mami jest ?!
Jak mąż przyszedł, i dał jej kopertę to powiedziała, łe mamo to do ciebie, ta twoja koleżanka z FaceBooka..
No ale przeczytała i zobaczyła, że to do niej i otwarła koperte
[ Dodano: 24-11-2011 ]
I tu już za wiele mój mózg nie zarejestrowal.
Mnie łzy leciały ciurkiem (nawet teraz jak to pisze jest podobnie) a Klaudia czytała....i czytała ......z takim bananem na twarzy!! Cieszyła die na maxa, cały czas się usmiechała.
A teraz, gdy była już 6 raz w WC robić krew to powiedziała mi tak
"Mamo, gdyby na całym świecie zabrakło papieru i nie było już czym tyłka wytrzeć to i tak nigdy bynie zużyła mojej Srajrolki".
Nic już nie mogę więcej napisać, bo rytczę jak bóbr

A dziś niesamowity dzień Dusia dostała SRAJROLKĘ!!!!
Od Was wszystkich, wspaniałych przyjaciół (Alutka ukochana, dziękuję)
Dziękuję Wam wszystkim z całego serca, pisze posta z telefonu bo mamy kłopoty z merem ale Klaudia doczekać się nie może, żeby podziękować!
Przeżyłam dziś mega chwile wzruszenia, najpierw Klaudia była podekscytowana, że przyszło DO NIEJ awizo.
Snuła domysły, a może coś wygrałam, no ale co to mami jest ?!
Jak mąż przyszedł, i dał jej kopertę to powiedziała, łe mamo to do ciebie, ta twoja koleżanka z FaceBooka..
No ale przeczytała i zobaczyła, że to do niej i otwarła koperte
[ Dodano: 24-11-2011 ]
I tu już za wiele mój mózg nie zarejestrowal.
Mnie łzy leciały ciurkiem (nawet teraz jak to pisze jest podobnie) a Klaudia czytała....i czytała ......z takim bananem na twarzy!! Cieszyła die na maxa, cały czas się usmiechała.
A teraz, gdy była już 6 raz w WC robić krew to powiedziała mi tak
"Mamo, gdyby na całym świecie zabrakło papieru i nie było już czym tyłka wytrzeć to i tak nigdy bynie zużyła mojej Srajrolki".
Nic już nie mogę więcej napisać, bo rytczę jak bóbr

Aktualnie : Pentasa 1x2gr, Imuran obniżono do 50mg z uwagi na podwyższony poziom thioguaniny, Biopron 9 2x1, Omega-3, Calperos+Vit.D3

- malapkasia
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
też się poryczałam
jakoś tak mi jest mokro w oczach
ale fajnie, ze Klaudusia się ucieszyła
my (wszyscy) mamy nadzieję, że nie długo jej stan będzie na tyle dobry, żeby wróciła do nas
a srajrolka jest do czytania a nie podcierania ! bo my wierzymy, ze nie będzie jej już potrzebny papier w mega ilościach

ale fajnie, ze Klaudusia się ucieszyła

my (wszyscy) mamy nadzieję, że nie długo jej stan będzie na tyle dobry, żeby wróciła do nas

a srajrolka jest do czytania a nie podcierania ! bo my wierzymy, ze nie będzie jej już potrzebny papier w mega ilościach

"Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć"
imuran, entocort 3mg, novothyral
- Alutka86
- Doświadczony ❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
No nie ja też... pobeczałam się!!! Nie mogę no!
Chcę podziękować wszystkim, którzy odpowiedzieli na moją wiadomość, którą wysyłałam na pw. Gdyby nie wy, nie dałabym rady! Jesteście kochani wspaniali!
Jednocześnie chcę przeprosić tych, którzy byliby chętni napisać coś od siebie a nie dostali wiadomości..
Niestety nie dałam rady wysłać do wszystkich wiadomości. A nie ma takiej możliwości, żeby wysłać zbiorową wiadomość, tak, żeby Klaudia nie dostała. 

Chcę podziękować wszystkim, którzy odpowiedzieli na moją wiadomość, którą wysyłałam na pw. Gdyby nie wy, nie dałabym rady! Jesteście kochani wspaniali!
Jednocześnie chcę przeprosić tych, którzy byliby chętni napisać coś od siebie a nie dostali wiadomości..

Nie marnuj uśmiechu dla siebie samego!!!
- maggie0278
- Mistrzunio ❃❃❃
- Kontakt:
Jutro wyprawa kolejna do CZD.
Byliśmy tam tydzień temu ale Klaudia nie została przyjęta na oddział z powodu opryszczki (!).
Cała podróż na marne, byliśmy w podróży kilkanaście godzin, kilkaset złotych na paliwo wywalone w błoto. Nie mogę nawet o tym mówić=pisać bo mnie taka ch.jasna bierze (
)
Jutro jedziemy po raz wtóry. Ale jak już pisałam powyżej cieszę się na spotkanie z forumowym Piotrusiem i jego mamą.
Moja Klaudusia przepada za mamą Piotrusia ( z resztą, które dzieci, z tych co były na Turnusie w Niechorzu, nie lubią cioci Gosi
) i oni tacy są kochani, że zostaną o jedną nockę dłużej w hotelu byśmy się spotkali !
Serio, nie mogę się doczekać !
Byliśmy tam tydzień temu ale Klaudia nie została przyjęta na oddział z powodu opryszczki (!).
Cała podróż na marne, byliśmy w podróży kilkanaście godzin, kilkaset złotych na paliwo wywalone w błoto. Nie mogę nawet o tym mówić=pisać bo mnie taka ch.jasna bierze (

Jutro jedziemy po raz wtóry. Ale jak już pisałam powyżej cieszę się na spotkanie z forumowym Piotrusiem i jego mamą.
Moja Klaudusia przepada za mamą Piotrusia ( z resztą, które dzieci, z tych co były na Turnusie w Niechorzu, nie lubią cioci Gosi

Serio, nie mogę się doczekać !

- zaranin
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Nie dodałem swojej frazy do srajrolki, za to skierowałem posłańców do wzajemnego podładowania akumulatorów. Jeśli wszystko poszło zgodnie z planem, w tym momencie dziewczęta (Madzia i Gosia) powinny korzystać z dobrodziejstw łagodnych napojów wyskokowych w hotelu Patron. 

- CD
- ileostomia 2010.06.07.-2011.04.01.
- subtotalna kolektomia 2010.11.17. (pozostawiono ostatnie 15cm jelita)
- przywrócenie ciągłości 2011.04.01. (usunięcie ostatnich 15cm jelita grubego i 12cm jelita cienkiego)
- 2010.04.12. niedrożność jelita, otwarcie powłok, brak jednoznacznego określenia przyczyny
Infliximab, Loperamid, witaminy, odżywki, stan po całkowitej kolektomii
- ileostomia 2010.06.07.-2011.04.01.
- subtotalna kolektomia 2010.11.17. (pozostawiono ostatnie 15cm jelita)
- przywrócenie ciągłości 2011.04.01. (usunięcie ostatnich 15cm jelita grubego i 12cm jelita cienkiego)
- 2010.04.12. niedrożność jelita, otwarcie powłok, brak jednoznacznego określenia przyczyny
Infliximab, Loperamid, witaminy, odżywki, stan po całkowitej kolektomii
- maggie0278
- Mistrzunio ❃❃❃
- Kontakt:
Grzesiu, lepszej ekipy do podładowania akumulatorów nie znam
!
Gosia z Piotrusiem zostali specjalnie dla nas jeszcze dwie nocki w W-wie,
To był super spędzony czas, Klaudia z Piotrusiem byli w kinie na 3D, na bajce "Artur ratuje gwiazdkę". Cieszyli się bardzo, śmiali i mają fajny czas, a mi łzy poleciały, jak tak patrzyłam na nich, jak się cieszą, jaką mają frajdę a z drugiej strony wiedza o tym ile przeszli, ile cierpienia mieli.....
Klaudia jest po pierwszej dawcde Remika, czuje się dobrze, brzuszysko przestało ją boleć i nie była w WC jeszccze w ogóle (!)
Na kolejną dawkę jedziemy za dwa tygodnie i oczywiście razem z Piotrusiem i Gosią, nasz pan doktor jest tak kochany, że nam dał jeden termin na podanie biologii - uwielbiam go
Nie chcę zapeszać, ale może rzeczywiście w końcu będzie dobrze........

Gosia z Piotrusiem zostali specjalnie dla nas jeszcze dwie nocki w W-wie,

To był super spędzony czas, Klaudia z Piotrusiem byli w kinie na 3D, na bajce "Artur ratuje gwiazdkę". Cieszyli się bardzo, śmiali i mają fajny czas, a mi łzy poleciały, jak tak patrzyłam na nich, jak się cieszą, jaką mają frajdę a z drugiej strony wiedza o tym ile przeszli, ile cierpienia mieli.....
Klaudia jest po pierwszej dawcde Remika, czuje się dobrze, brzuszysko przestało ją boleć i nie była w WC jeszccze w ogóle (!)

Na kolejną dawkę jedziemy za dwa tygodnie i oczywiście razem z Piotrusiem i Gosią, nasz pan doktor jest tak kochany, że nam dał jeden termin na podanie biologii - uwielbiam go

Nie chcę zapeszać, ale może rzeczywiście w końcu będzie dobrze........

- malapkasia
- Znawca ❃❃
i tak ma być
trzymajcie się ciepło

trzymajcie się ciepło

"Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć"
-
- Weteran ✿
- Kontakt:
no i fajnie, oby tak dalej 

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
-
- Znawca ❃❃
- województwo: małopolskie
meggie - podziwiam panią naprawdę, jaką wspaniałą jest pani mamą dla Klaudii. Wcześniej nie miałam czasu tego napisać, bo dalej mam te swoje szkolne obpowiązki
Serdecznie Was pozdrawiam, panią i Klaudie- moja imienniczke. Sama jestem od niej troche starsza ale podziwiam ja, za to ile przeszła,nie wiem, czy ja bym to wszysko wytrzymała... napewno będzie dobrze, musi być. Przecież zawsze ''po burzy wychodzi słońce''
życzę Wam tego, z całego serca
trzymajcie się
![cwaniak :]](./images/smilies/cwaniak.gif)
życzę Wam tego, z całego serca
trzymajcie się

- Alutka86
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
maggie0278 pisze:Klaudia jest po pierwszej dawcde Remika, czuje się dobrze, brzuszysko przestało ją boleć i nie była w WC jeszccze w ogóle (!)
No przecież Reks przyniósł patyka Klaudii no!!!!maggie0278 pisze: Nie chcę zapeszać, ale może rzeczywiście w końcu będzie dobrze........

Nie marnuj uśmiechu dla siebie samego!!!
- Kaśka
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: małopolskie
Bardzo dobre wiadomości, bardzo dobre.
Cieszę się razem z Wami wszystkimi!

- justyna358
- Początkujący ✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- Kontakt:
Super
Trzymajcie się dziewczyny

Trzymajcie się dziewczyny

Błogosławiony ten, który śmieje się z samego siebie, albowiem będzie miał ubaw do końca życia