skurcze jelit
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
- Kontakt:
skurcze jelit
Hej choruję na colitis od czasu do czasu mam takie skurcze jelit, że jeśli coś zjem, to tak jakby to jedzenie stało w miejscu. Bardzo mnie wtedy bolą jelita nie wiem może to jakieś uczulenie pokarmowe? Zauważyłam że po pieczywie czuję się strasznie przepełniona. Jeśli mieliście tak kiedyś proszę o rady. Takie skurcze nasilają się po biegunkach jak kupka gęstnieje 

Codziennie uczę się optymizmu...
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Re: skurcze jelit
Takie nieprawdopodobne falowe skurcze mam własnie - jak pisalam w dietach -np. jak się tam coś przyklei np.gotowana marchewka krojona w kostkę,lub np napęcznieje rodzynek z ciasta.Wtedy mam normalną kupkę.Ale bóle brzucha dość mocne, a jelita stawiają się tak jakbym tam miała druty. Przechodzi dopiero jak to zejdzie.Pomagają wtedy dwa palce do buzi zeby wyszło górą, albo własnie bieganie i wyrzucenie tego na zewnątrz.No i oczywiście NO-spa forte. Wtedy u mnie szybko schodzi z jelit.Dlatego ja wolę bieganie bo wtedy wiem ze tam nic złego nie zostaje.Ja muszę pamiętać aby wszystko dobrze pogryżć. Ale i z tym wszystkim sobie jakoś radzę.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
- Kontakt:
Re: skurcze jelit
Stawiają się jak druty bardzo dobre określenie
Nie wiem chyba wszystko bym musiała jeść jak niemowlaczek w formie papek. Kurcze mam już tego dość!

Codziennie uczę się optymizmu...