akurat te dwa zawierają paracetamol, tylko gripex z jakimiś tam dodatkami. Ale na grypę bezpiecznie pić np. Theraflu lub Fervex.chrzanovy pisze: gripex bo boli gardło czy apap bo bolą piszczele
Nowy w gronie : (
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- patkaas
- Koordynator
- Choroba: CU
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Re: Nowy w gronie : (
Z ibuprofenem, to racja, żeby nie brać przy naszych schorzeniach, bo to niszczy jelita i może przywołać zaostrzenie. Aspiryna to też duży błąd.
Ogólnopolska Akcja Podnoszenia Wiary w Jednostkę
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek miesiąca w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek miesiąca w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
może zaszkodzić. jedyny lek dozwolony z rej grupy to paracetamol. I błagam jeśli nie wiecie, lub nie jesteście pewni nie udzielajcie porad, które mogą zaszkodzić.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- województwo: wielkopolskie
apap to paracetamol tylko markowy=droższychrzanovy pisze:apap

„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
-
- Debiutant ✽
Czołem Flark. Nie ma się co zastanawiać. Ja w tej chwili jestem w fazie zaostrzenia a 5 października urodził mi się zdrowy syn.
- chrzanovy
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- Kontakt:
ok zgłaszam samokrytykebłagam jeśli nie wiecie, lub nie jesteście pewni nie udzielajcie porad, które mogą zaszkodzić.
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek mc w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
Oddział Podkarpacki zaprasza na grupę wsparcia Brygada-J w każdy ostatni wtorek mc w Klinicznym Szpitalu Wojewódzkim nr 2 w Rzeszowie
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: łódzkie
Heloł 
NIE polecam polopiryny,nawet na ulotce odradzaja przy CU. Najlepszy i chyba najtańszy paracetamol, 20 tabs za około 5zł.

NIE polecam polopiryny,nawet na ulotce odradzaja przy CU. Najlepszy i chyba najtańszy paracetamol, 20 tabs za około 5zł.
3x2 Asamax, Aza 50mg, czopki/wlewki Salofalk
- patkaas
- Koordynator
- Kontakt:
Ja ostatnio w tej cenie znalazłam sztuk 50, czysty paracetamol bez dodatkówkarolek0303 pisze:Najlepszy i chyba najtańszy paracetamol, 20 tabs za około 5zł.

- Kinia87
- Aktywny ✽✽✽
Odkąd pamiętam zawsze kazano mi brać paracetamol (apap, febrisan, płukanki na gardło i inne) zaś unikać wszystko co ma ibuprofen, pseudoefedryne oraz chlorowodrek fenylefryny, kwas acetylosalicylowy a wiec Theraflu, Choligripy, Ibum zatoki, polopiryna odpada i inne
ale z racji tego, że mam remisje a Theraflu jedynie mi pomaga wiec biorę
a reszty nic, nawet jak coś boli nawet nie tknę paracetamolu bo mam jakiś jadłowstręt

ale z racji tego, że mam remisje a Theraflu jedynie mi pomaga wiec biorę

a reszty nic, nawet jak coś boli nawet nie tknę paracetamolu bo mam jakiś jadłowstręt

Ostatnio zmieniony 10 sty 2015, 11:01 przez Kinia87, łącznie zmieniany 1 raz.
Od 16 lat szczęśliwa posiadaczka Crohna 
Od 9 lat szczęśliwa posiadaczka remisji
Od 9 lat nierozerwalny związek ze stomią

- patkaas
- Koordynator
- Kontakt:
Ktoś wie jak to jest z No-spą?
- Kinia87
- Aktywny ✽✽✽
Nospa raczej szkodzić nie szkodzi, w końcu rozkurczy. Już wolę nospe niż buscopanypatkaas pisze:Ktoś wie jak to jest z No-spą?

Zresztą jak widzę recepty to każdy gastrolog wypisuje ten lek a i ja po 14 latach chorowania powiem, że nic mi nie jest po tym
Od 16 lat szczęśliwa posiadaczka Crohna 

-
- Początkujący ✽✽
Cześć! Optymizm ponad wszystko 

-
- Debiutant ✽
- województwo: pomorskie
Mamcia pisze:Witaj. lekarz znalazł kosztowny sposób zażegnania zaostrzenia. Dlaczego tak piszę wyjaśniany w poradnikach i kwartalnikach ze na stronach j-elita.org.pl
O dziecko się starajcie dopóki jesteś na tak łagodnym leczeniu.
To znaczy, że zawsze będzie gorzej? Nie ma szans by to pozostało jak jest teraz? trochę straszycie:/kalatos pisze:Czołem stary i nie załamuj sięJa takie załamanie przezywałem póltora roku temu. Da się z tym całkiem normalnie żyć, grunt to co masz w głowie i wiara. Proponuje wizyte u bardziej kompetentnego lekarza, takiego ktry coś dodatkowo Ci podpowie opowie, pamiętaj, że to lekarz nie na raz tylko na dłuższą chwilę. Jeżeli o dziecko chodzi, tak jak napisała Mamcia, starajcie się o dziecko jak najszybciej póki Twoja terapia lekowa jest stounkowo łagodna. W moim przypadku na szczęście na dziecko przyszła pora przed rozpoznaniem, myślimy z Żoną nad drugim, ale z uwagi na zakończoną w listopadzie teriapie szokową sterydami (prawie roczną) niestety musimy temat odłożyć w czasie. Także maszt na bacznośc i do dzieła
![]()
![]()
- obyty.z.cu
- Doradca CU
szanse są i to dużepacino pisze:To znaczy, że zawsze będzie gorzej? Nie ma szans by to pozostało jak jest teraz?

Tylko trzeba nauczyć się żyć z tą chorobą i nie zapominać o niej.Wszystkie chwyty dozwolone w uciszaniu jej,a z kaprysami jest różnie.
Nie ma co myśleć negatywnie,myśl pozytywnie ,jeśli jest ok. to dbaj o ten stan.
Jak będzie gorzej to zmienisz leczenie.Jakieś w końcu pomoże

„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
-
- Debiutant ✽
- województwo: pomorskie
Dzięki obyty jak zawsze można na Ciebie liczyć:) Moja była mnie zawsze tyrała o to, że zamatwiam się na zapas. A czuje się bardzo dobrze mimo choroby. Nie licząc wzdęć co jakiś czas. Narazie nic mi nie szkodzi, chociaż staram się odżywiać zdrowo, a jak się zapomnę to tylko w małej ilości na coś sobie pozwolę. Ostatnio troszkę popłynąłem z alkoholem, ale nigdy już tego nie zrobię. Tak więc muszę żyć tak jak teraz, będzie git:))
- obyty.z.cu
- Doradca CU
działa i pomaga,jest ok.,no i dodałbym,że No-Spa podana w kroplówce w gabinecie u "rodzinnego" uratowała mnie ...oj,było wtedy ...bardzo boleśnie.Rozładowała ostry ból i dała czas na inne leczenie.patkaas pisze:Ktoś wie jak to jest z No-spą?
Warto więc i tę opcję obgadać z lekarzami,gdzie i jak skorzystać z takiej "ostateczności ".
No i jeszcze Buscopan,też kiedyś mi pomógł w..drodze.
http://www.doz.pl/leki/p8716-Buscopan_Forte