witam się
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- ośka
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
witam się
witam się od razu jęcząc..
właściwie chyba nigdy nie szukałam wsparcia czy poczucia jedności przez internet, dziś jednak coś we mnie pękło
jestem ośka, w tym roku kończę 20 lat
właśnie powinnam uczyć się do warunku z psychologii społecznej, jednak bieganie co chwilę do toalety totalnie mi w tym nie pomaga
CU wykryto u mnie 2 lata temu - początkowo były tabletki i czopki asamax, sporadycznie biegunki czy krwawienie, później lekarz stwierdził, że "na ostatnie 10 cm tabletki niepotrzebne", kolejna lekarka przerzuciła mnie na pentase w czopkach, a przy zaostrzeniu wlewki salofalku - umawia mnie na wizyty co 7 miesięcy, gdy jednak zgłaszam się telefonicznie wcześniej, zapewnia mnie, że panikuję. tym sposobem z pobolewającego brzucha i lekkiego krwawienia, dzisiaj mam 14 wizyt w toalecie i - jak zawsze się śmieję - "okres nie tą stroną". gorzej nigdy jeszcze nie było
do tej pory dziękowałam bogom, że właściwie mam tę chorobę jakbym jej nie miała, jednak dziś, zwijając się z bólu, stresując egzaminami, czekając na receptę na salofalk do poniedziałku(!) walę głową w stół i co jakiś czas wybucham płaczem, co totalnie psuje moją renomę największego świrka na roku
p o m o c y !
właściwie chyba nigdy nie szukałam wsparcia czy poczucia jedności przez internet, dziś jednak coś we mnie pękło
jestem ośka, w tym roku kończę 20 lat
właśnie powinnam uczyć się do warunku z psychologii społecznej, jednak bieganie co chwilę do toalety totalnie mi w tym nie pomaga
CU wykryto u mnie 2 lata temu - początkowo były tabletki i czopki asamax, sporadycznie biegunki czy krwawienie, później lekarz stwierdził, że "na ostatnie 10 cm tabletki niepotrzebne", kolejna lekarka przerzuciła mnie na pentase w czopkach, a przy zaostrzeniu wlewki salofalku - umawia mnie na wizyty co 7 miesięcy, gdy jednak zgłaszam się telefonicznie wcześniej, zapewnia mnie, że panikuję. tym sposobem z pobolewającego brzucha i lekkiego krwawienia, dzisiaj mam 14 wizyt w toalecie i - jak zawsze się śmieję - "okres nie tą stroną". gorzej nigdy jeszcze nie było
do tej pory dziękowałam bogom, że właściwie mam tę chorobę jakbym jej nie miała, jednak dziś, zwijając się z bólu, stresując egzaminami, czekając na receptę na salofalk do poniedziałku(!) walę głową w stół i co jakiś czas wybucham płaczem, co totalnie psuje moją renomę największego świrka na roku
p o m o c y !
- malapkasia
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
Re: witam się
witaj 
trzymaj się i nie poddawaj

trzymaj się i nie poddawaj

"Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć"
imuran, entocort 3mg, novothyral
imuran, entocort 3mg, novothyral
- maggie0278
- Mistrzunio ❃❃❃
- Choroba: CU u rodzica
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
ośka Witaj na forumie
a dlaczego akurat recepta w poniedziałek ?! jesli potzrebujesz od zaraz ?
A nie może wystawic jej lekarz 1 kontaktu ? Albo na pogotowie nie można się udać z jakimś wypisem albo opisem rozpoznania, no bo przecież kto widział tak długo czekać?
trzymaj się dzielnie

a dlaczego akurat recepta w poniedziałek ?! jesli potzrebujesz od zaraz ?
A nie może wystawic jej lekarz 1 kontaktu ? Albo na pogotowie nie można się udać z jakimś wypisem albo opisem rozpoznania, no bo przecież kto widział tak długo czekać?
trzymaj się dzielnie

Aktualnie : Pentasa 1x2gr, Imuran obniżono do 50mg z uwagi na podwyższony poziom thioguaniny, Biopron 9 2x1, Omega-3, Calperos+Vit.D3
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły
Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji
Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)
Czopki Salofalk, wlewy z Pentasy, wlewy z Corhydronu, Budenofalk Foam, Cyklosporyna -leki, które w ogóle nie pomogły

Włączono Infliksymab, który nie zaindukował remisji

Humira od września 2012r do maja 2013. REMISJA!
dodatkowo Astma Oskrzelowa (Alvesco, Zafiron, Ventolin)
- ośka
- Debiutant ✽
maggie - właśnie do lekarza pierwszego kontaktu w mojej przychodni wolna "5 minutowa wizyta" jest dopiero w poniedziałek.. a od mojej gastroenterolog wypisu się doprosić nie mogę; no ale nic - zaczaję się dziś w przychodni - ponownie, zamiast się uczyć - i może któryś lekarz mnie przyjmie.
- TigeR
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: śląskie
Witaj
"Life without change might be called anything except life, it's nothing more than experience"
"Happiness is like glass. It may be all around you, yet be invisible. But if u change your angle of viewing a little, then it will reflect light more beautifully than any other object around you."
"The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow."
"Happiness is like glass. It may be all around you, yet be invisible. But if u change your angle of viewing a little, then it will reflect light more beautifully than any other object around you."
"The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow."
- dariah4
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: wielkopolskie
Witaj 
Tutaj wszyscy sobie pomagamy nawzajem, więc na pewno znajdziesz wsparcie
Trzymaj się

Tutaj wszyscy sobie pomagamy nawzajem, więc na pewno znajdziesz wsparcie

Trzymaj się

Leki: Asamax 500 4x2
" [...] twoje blizny są twoją siłą."
Paul Coelho
" [...] twoje blizny są twoją siłą."
Paul Coelho
- deth
- Mistrzunio ❃❃❃
- województwo: pomorskie
niech Twoja świrowatość trzyma sie dzilnie 
i Witaj wśród nie mniejszych czubków

i Witaj wśród nie mniejszych czubków

- CatAnn
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
Witaj i się trzymaj 

Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
Rozpoznanie: czerwiec 2003 - CD. Stan: remisja, anemia, depresja, zab. adaptacyjne. Wzrost, waga: 166 cm, 52 kg. Leczenie: CSK MSW. Leki: adalimumab, mesalazyna, wenlafaksyna, lamotrygina.
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: dolnośląskie
witaj 

- ośka
- Debiutant ✽
dzięki wielkie wam wszystkim za ciepłe przywitanie,
straciłam godzinę w przychodni, lekarka zmęczona życiem cudem się zgodziła, ale dzielnie walczyłam i receptę mam już dzisiaj!
straciłam godzinę w przychodni, lekarka zmęczona życiem cudem się zgodziła, ale dzielnie walczyłam i receptę mam już dzisiaj!

- wOszczu86
- Debiutant ✽
- Kontakt:
witaj ośka =)
- CatAnn
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
Brawoośka pisze: straciłam godzinę w przychodni, lekarka zmęczona życiem cudem się zgodziła, ale dzielnie walczyłam i receptę mam już dzisiaj!![]()

Ulepimy dziś bałwana, Cudusiu...?