subzero pisze:odebrałam sobie wynik badania na transglutaminaze IgG - ujemny
PRZECZYTAJCIE PROSZĘ

!
Ja dołożę swoje cztery grosze
1. p/c endomysium mięśni gładkich - UJEMNE
2. p/c transglutaminazie tkankowej - UJEMNE
3. biopsja z dwunastnicy - UJEMNA , jedynie wykazane duodenitis czyli zapalenie dwunstnicy, celiaki nie stwierdzono

!
WNIOSEK JEST TAKI: Istnieje jednostka chorobowa, nie CELIAKIA, która powoduję że GLUTEN wyniszcza organizm, jest to jakaś nieswoista choroba, jakaś nietolerancja glutenu, autoimmunologia szaleje jak się spożywa gluten.
POTWIERDZIŁY mi to dwa badania, ba

! nie tylko badania ale rezygnacja z glutenu spowodowało SPEKTAKULARNĄ POPRAWĘ ZDROWIA

!
2 razy podchodziłem do diety bezglutenowej za pierwszym razem po 2 miesiącach diety afty zniknęły, lekarz stwierdził, że to zbieg okoliczności, zacząłem jeśc gluten, zaczęło się od gofra, chleba i na 3 dzień od zjedzenia CAŁA JAMA USTNA W AFTACH, żołądek się zapalił, w dwunastnicy AFTY

!
Potem drugie podejście AFTY ZNIKNĘŁY, ŻOŁĄDEK WYGOJONY i niżej opisane co jeszcze.
i UWAGA

!
Przeciwciała przeciw GLIADYNIE -WYSOCE DODATNIE (wykonane w Śląskich Laboratoriach Analitycznych, diagnostyk zaproponował odstawienie glutenu)
TEST IMUPRO300 - ALERGIA POKARMOWA TYPU III NA GLUTEN BARDZO WYSOKA
!!! (badanie wykonane w Poznaniu)
Dwa badania potwierdziły nietolerancje GLUTENU
Po przejściu na dietę bezglutenową mimo, że nie mam CELIAKI ustąpiły:
- afty w jamie ustnej
- nadżerki w żołądku
- gastritis chronica
- bóle stawów
- w rezonansie magnetycznym jelita są zdrowe (badanie parę dni temu wykonane), jakby CROHN SIĘ COFNĄŁ

!
- biegunek nie ma

!
- bóli jelit nie ma
- HASHIMOTO w pełnej remisji

! przeciwciała zniknęły 3 miesiące po odstawieniu glutenu
CZUJĘ SIĘ O NIEBO LEPIEJ

! NORMALNIE CUD

!
GLUTEN WRÓG NUMER 1, wiem po sobie

Odstawcie gluten na 3 miesiące poczujecie różnice

! Tylko musicie ułożyć sobie dobrą pełnowartościową dietę.
LUDZIE WARTO

!!!!!!
P.S Odstawiłem jeszcze produkty mleczne, czuje się coraz lepiej
Z pełną świadomością i odpowiedzialnością mówię :
ODSTAWIENIE GLUTENU POWODUJE U MNIE POWOLNE COFANIE SIĘ CHORÓB NA TLE AUTOIMMUNOLOGICZNYM