Znaleziono 93 wyniki

autor: Jeziorko
18 maja 2014, 08:40
Forum: Diagnostyka
Temat: Kolonoskopia - znieczulenie
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 1140

Kolonoskopia - znieczulenie

Witam we wtorek będą miał kolonoskopię w Enelmedzie o 9.30. Niestety nie podają tam znieczuleń, jedynie znieczulenie tzw. usupianie z czego nie skorzystałem. Moja Pani doktor powiedziała abym wziął przed badaniem Relanium 5mg oraz Tramal 2x50mg. I tutaj pojawia się moje pytanie - o której powinienem...
autor: Jeziorko
05 mar 2014, 22:49
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 2460

Re: Interpretacja wyników

Wiem że to rowniez helitowy lek, ciekawi mnie jeszcze co wyjdzie na usg
dzieki wszystkim
pozdrawuam
autor: Jeziorko
05 mar 2014, 20:41
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 2460

Re: Interpretacja wyników

Mam nadzieje że zadziała
autor: Jeziorko
05 mar 2014, 20:26
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 2460

Re: Interpretacja wyników

Udalo mi sie dzis trafic do internisty i stwierdzil zapalenie ukladu moczowego. Mam brac cipronex i oczywiscie usg jamy brzusznej.
Zobaczymy co bedzie dalej.

pozdrawiam
autor: Jeziorko
05 mar 2014, 13:08
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 2460

Re: Interpretacja wyników

ciężko powiedzieć, ale ja mam jazdy z toaletą jak wezme zwykły paracetamol
autor: Jeziorko
05 mar 2014, 13:04
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 2460

Re: Interpretacja wyników

też mam w piątek wizyte u internisty
autor: Jeziorko
05 mar 2014, 13:00
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 2460

Re: Interpretacja wyników

to poczekam do piątku, bo wtedy rano oddaje mocz a później mam urologa,
chyba przez 2 dni się nic nie wydarzy
autor: Jeziorko
05 mar 2014, 12:52
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 2460

Re: Interpretacja wyników

rozmawiałem z gastro i nie widzi stanu zapalnego jelit, krew czasami troszkę się pojawi i troszkę śluzu też
autor: Jeziorko
05 mar 2014, 12:49
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 2460

Re: Interpretacja wyników

biorę salofalk 2x4 0,5.
autor: Jeziorko
05 mar 2014, 12:16
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 2460

Re: Interpretacja wyników

Witam mocz dobrze pobrany - tak mi się wydaje. W piątek robię posiew i idę do urologa. Wczoraj znowu miałem 37,2 a przez noc tak się pociłem , że 3 razy zmiana ubioru. Nic mnie nie boli, barwa moczu normalna. Niestety co okołlo 3/4 h chodze do toalety i mnie lekko czyści. Pozdrawiam [ Dodano : 05-03...
autor: Jeziorko
04 mar 2014, 20:29
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Interpretacja wyników
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 2460

Interpretacja wyników

Witam od tygodnia zmagam się z gorączką oraz dziwnymi wypróżnieniami (jakby zatrucie), krwi brak albo niewiele. Proszę o interpretację. Leukocyty 9,9 K/µl 4,0 — 10,0 Erytrocyty 4,61 M/µl 4,1 — 6,2 Hemoglobina 14,0 g/dl 14,0 — 18,0 Hematokryt 41,6 % 40,0 — 54,0 MCV 90,0 fl 80,0 — 97,0 MCH 30,3 pg 27,...
autor: Jeziorko
27 lut 2014, 13:20
Forum: Ogólnie o NZJ
Temat: zaostrzenie czy coś innego?
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 1935

Re: zaostrzenie czy coś innego?

Witam stale leki to salofalk 2x4 tabletki. dziś moja lekarz zalecila zwiekszenue xifaxanu do 3x2 dziennie. wyproznienia nareszcie zwalniaja. pozdrawiam [ Dodano : 02-03-2014 ] Wczoraj mialem spokoj ze stanem podgoraczkowym a dzis znowu 37.7. Wyproznienia co okolo 3h jakbym byl przytruty ale bez krwi...
autor: Jeziorko
26 lut 2014, 21:03
Forum: Ogólnie o NZJ
Temat: zaostrzenie czy coś innego?
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 1935

zaostrzenie czy coś innego?

Witam posiadam cu od okolo 18 lat. Od ponad roku miałem spokój. Od mnie wiecej 3 tygodni jestem jakis dziwny. Najpierw bylem przeziebiony i leczylem sie herbatkami Z paracetamolu. Wyproznianie bylo w miare ok. Od okolo 2 tygodni wyproznienia sie zwiekszyly w sumie bez krwi, tylko tak jakby mnue cos ...
autor: Jeziorko
05 cze 2013, 09:25
Forum: Interpretacja wyników
Temat: Prośba o interpretację wyników
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 2210

Prośba o interpretację wyników

Leukocyty 9,2 K/μl 4,0 — 10,0 Erytrocyty 4,72 M/μl 4,1 — 6,2 Hemoglobina 14,5 g/dl 14,0 — 18,0 Hematokryt 42,9 % 40,0 — 54,0 MCV 91,0 fl 80,0 — 97,0 MCH 30,6 pg 27,0 — 34,0 MCHC 33,7 g/dl 32,0 — 36,0 RDW 13,6 % 11,0 — 15,0 Płytki krwi ­ 460 K/μl 150,0 — 450,0 PCT ­ 0,38 % 0,12 — 0,36 PDW 13,5 % 11,5...
autor: Jeziorko
25 lut 2013, 13:52
Forum: Powikłania Pozajelitowe
Temat: Zapalenie Stawów
Odpowiedzi: 59
Odsłony: 29376

Re: Zapalenie Stawów

sulfe musiałem odstawić, ze względu na cheć posiadania potomka

Wyszukiwanie zaawansowane