krew bez żadnych innych objawów
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: -- poza Polską --
krew bez żadnych innych objawów
mam problem. już ponad miesiąc mam krew w stolcu. zaznaczam że stolec jest normalny brązowy i uformowany. nic mnie nie boli a jednak prawie za każdym razem pojawia się pare kropelek. czasem tylko na papierze a czasem razem ze stolcem. nie pojawia sie non stop za każdym razem tylko raz sie pojawi raz nie, raz pare dni z rzedu a potem nie a potem znowu. wy też tak macie? co radzicie. pozdro
- misiek1
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Re: krew bez żadnych innych objawów
idź do lekarza , nie ma co radzic to trzeba zbadac.
pozdrawiam
pozdrawiam
Martwisz się chorobą ? ale z Ciebie egoista, na tej samej ziemi umiera codziennie tysiące dzieci z głodu, to jest prawdziwa choroba.
Zaglądam tu raz na jakiś czas ale nie są to godziny ani dni a nawet tygodnie

- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
Tez tak mialam jakis czas temu..Po pewnym czasie rozwinelo sie zaostrzenieJędrek pisze:mam problem. już ponad miesiąc mam krew w stolcu. zaznaczam że stolec jest normalny brązowy i uformowany. nic mnie nie boli a jednak prawie za każdym razem pojawia się pare kropelek. czasem tylko na papierze a czasem razem ze stolcem. nie pojawia sie non stop za każdym razem tylko raz sie pojawi raz nie, raz pare dni z rzedu a potem nie a potem znowu. wy też tak macie? co radzicie. pozdro

-
- Początkujący ✽✽
aha tylko ze jestem za granicą i nie wiem co mam robić w tej sytuacji
-
- Początkujący ✽✽
biore 3 razy po jednym gramie asamax, rano 16 mg metypredu, 3 razy po 1 gram ulgastran, 2 razy po jednej kapsułce iskialu i dwa razy po jednej kapsyłce bactimaxu
jak mi sie to zaczeło dziać to nie brałem metypredu. bo zszedłem z niego. i po jakimś czasie jak sie zaczelo dziac krwawienie zaczolem brac metypred 16 mg raz dziennie i biore go ciagle od tamtej pory.
jak mi sie to zaczeło dziać to nie brałem metypredu. bo zszedłem z niego. i po jakimś czasie jak sie zaczelo dziac krwawienie zaczolem brac metypred 16 mg raz dziennie i biore go ciagle od tamtej pory.
-
- Początkujący ✽✽
zszedlem bo lekarz mi tak nakazal i zaplanowal. teraz sie spytalem dokladnie mamy kiedy zaczalem brac znowu metypred. od 1 października. biore go nonstop codziennie po 16 mg. sam sobie wprowadzilem go bo co mialem zrobic
- Patryśka
- Doświadczony ❃
Jędrek pisze:od 1 października. biore go nonstop codziennie po 16 mg. sam sobie wprowadzilem go bo co mialem zrobic

Nie no nie przesadzasz

Troche mnie dziwi takie podejscie...
-
- Początkujący ✽✽

- Patryśka
- Doświadczony ❃
A nie mozesz sie skonsultowac z lekarzem ktory Cie prowadzi 

-
- Początkujący ✽✽
no niby tak ale przez telefon? musi mnie zbadac i takie tam ale moze warto sprobowac. no nie wiem
- Patryśka
- Doświadczony ❃
Lepiej zadzwonic niz samemu decydowac o tak powaznych lekach..
-
- Początkujący ✽✽
a co on bedzie mogl zrobic bez zbadania i tego wszystkiego?
- Patryśka
- Doświadczony ❃
Na podstawie wywiadu tez mozna co nieco wywnioskowac i poradzic...Na pewno takie rozwiazanie bedzie lepsze od tego co teraz robiszJędrek pisze:a co on bedzie mogl zrobic bez zbadania i tego wszystkiego?

-
- Początkujący ✽✽
dziekuje i musze to przemyslec z rodzicami. moze jednak sie uda cos zalatwic tu na miejscu? moze sie trafi jakis fachowiec w tej dziedzinie? odezwe sie jak cos sie zmieni albo jak cos postanowimy. ale chciałym jeszcze wiedzieć czy ktoś inny też miewał krew bez żadnych objawów i czy to też się kończyło zaostrzeniem? pozdrawiam i dziekuje za cierpliwość do mnie
- misiek1
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Chyba ciężko Cie przekonać, ale jak decydujesz się na to aby ktoś z forum Ci doradził to czymś się kierowałeś.Jędrek pisze:dziekuje i musze to przemyslec z rodzicami. moze jednak sie uda cos zalatwic tu na miejscu? moze sie trafi jakis fachowiec w tej dziedzinie? odezwe sie jak cos sie zmieni albo jak cos postanowimy. ale chciałym jeszcze wiedzieć czy ktoś inny też miewał krew bez żadnych objawów i czy to też się kończyło zaostrzeniem? pozdrawiam i dziekuje za cierpliwość do mnie
Powinienes skontaktować się z lekarzem, jesteś chory, nie zapominaj o tym w taki sposób.
Podstawą dobrego samopoczucia i dobrych efektów leczenia jest stały nadzór/kontrolka lekarska , w szczególności jak coś sie dzieje.
A krew w w stolcu to jest niepokojący objaw.
Decydując sie na wyjazd powinni Twoi rodzice zorientować się gdzie na miejscu możecie skorzystać z opieki lekarskiej.
pozdrawiam
Martwisz się chorobą ? ale z Ciebie egoista, na tej samej ziemi umiera codziennie tysiące dzieci z głodu, to jest prawdziwa choroba.