Będę wdzięczna za wszystkie uwagi

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
A ja się zastanawiam czy Baby nie powinna mieć żywienia pozajelitowego przed operacją. Jeżeli teraz, jedząc normalnie ma niedobory białka i albumin, co będzie po operacji? Skoro ma niedobory, to znaczy, że pokarm się właściwie nie wchłania.Marky pisze:Baby, tak jak wspominały dziewczyny właściwy poziom białka, w tym zwłaszcza albumin jest bardzo ważny, zarówno w okresie przedoperacyjnym jak i pooperacyjnym. Wpływa on na zmniejszenie ryzyka powikłań i pozwala przyspieszyć gojenie się ran.
Najlepiej jeśli udałoby się czerpać je z naturalnego pożywienia
no to współczuje ,długie czekanie i nerwy,po to by taki tekst.Baby pisze:dziś się dowiedziałam, że nie wiem czy będzie operacja bo jestem na zbyt dużej dawce sterydu no i organizm jest osłabiony i będę się źle goić. Załamka totalna.
kiedy szedłem na operację, ważyłem 56 kg przy wzroście 194cm. Kilka dni przed planowaną operacją, spotkałem się z chirurgiem by zapytać, czy w takim stanie dam radę ją przetrwać. Brawurowo odparł: "nie takie przypadki widziałem"Osóbka pisze:Chyba, że 40kg prz 166cm to nie jest niedożywienie, nie mówiąc o niedoborach.