czesc
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: dolnośląskie
czesc
Czesc mam 20 lat od 3 lat choruje na chorobe leśniowskiego crohna
zaczelem chorowac w wieku 17 lat w pierwszym roku 5 razy bylem w szpitalu potem raz w szpitalu dla doroslych miniony rok był w miarę spokojny nie byłem w szpitalu
nie biore zadnych leków biore sobie zelazo i magnez robie sobie badania z krwi co jakis czas crp na poziomie 30 wiec nie duzo gdy mam kryzysy biore apap czasami udaje sie zalatwic metrodnidazol dobrze mi robi i jest spokoj. nie moge jest kapusty , grzybow itp potem zalega i jest problem. aktualnie tez mam drobny kryzys ból glowy i stany podgorączkowe ale lece na apapie takze jakoś to jest... moze dostane antybiotyk
pozdrawiam i zycze wszystkim dużo zdrowia kaaa
zaczelem chorowac w wieku 17 lat w pierwszym roku 5 razy bylem w szpitalu potem raz w szpitalu dla doroslych miniony rok był w miarę spokojny nie byłem w szpitalu
nie biore zadnych leków biore sobie zelazo i magnez robie sobie badania z krwi co jakis czas crp na poziomie 30 wiec nie duzo gdy mam kryzysy biore apap czasami udaje sie zalatwic metrodnidazol dobrze mi robi i jest spokoj. nie moge jest kapusty , grzybow itp potem zalega i jest problem. aktualnie tez mam drobny kryzys ból glowy i stany podgorączkowe ale lece na apapie takze jakoś to jest... moze dostane antybiotyk
pozdrawiam i zycze wszystkim dużo zdrowia kaaa
-
- Specjalista ds. Porad Prawnych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Re: czesc
Lepiej późno niż wcale, napisz proszę w jakim ośrodku się leczysz, apap nie jest lekiem na crohna, nic nie pomoże, a Twój stan wskazuje na konieczność konkretnego leczenia. Napisz więcej.
Wrocław dużo robi, dopiero niedawno były dni edukacji, mam nadzieję, że na nich byłeś
Wrocław dużo robi, dopiero niedawno były dni edukacji, mam nadzieję, że na nich byłeś
Chwała tym którzy stworzyli to forum. a dla wszystkich którzy piszą wielkie dzięki
- Baby
- Moderator
- Choroba: mikroskopowe zap. j.
- województwo: mazowieckie
Kruk, hej. To nie dobrze, że nie bierzesz żadnych leków. Mam nadzieje, że przynajmniej jesteś pod stałą opieką specjalisty. Warto z wynikami badań się do niego wybrać 

,,Jeśli chcesz zmienić świat, zacznij od siebie." Gandhi
,,Jeśli życie rzuca Ci kłody pod nogi - zrób sobie z nich tratwę."
,,Jeśli życie rzuca Ci kłody pod nogi - zrób sobie z nich tratwę."
- Karaoke
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Witaj ziomal
A jaki szpital Cię prowadzi 

Rozlicz PIT z sercem - przekaż 1 % podatku na OPP
Aby nie było gorzej...
...to będzie lepiej...
Podobno

Podążaj za Pajacykiem...
Wspomóż WOŚP, wspomóż dzieciaki bez focha - 13 I 2019r
- taloca
- Doświadczony ❃
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: śląskie
Witaj Kruk

A mi się wydaje, że to jednak dużo. Może wypowie się ktoś kto lepiej się znaKruk pisze:crp na poziomie 30 wiec nie duzo

Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt.
-
Onlineobyty.z.cu
- Doradca CU
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
Kruk, witaj.

W CD niekoniecznie,a przecież pisze że tylko czasami na bóle głowy bierze APAP,zresztą ja teżBaby pisze:To nie dobrze, że nie bierzesz żadnych leków.

„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl