Napiszę kilka słów bo podczytuję już forum od wakacji. Ale diagnozę na papierze mam dopiero od tego piątku. Mam Crohna

Mam teraz 26 lat. 2 lata temu urodziłam córcię. 4 m-ce po ciąży zaczęłam mieć problemy z hemoroidami (tak wtedy myślałam i lekarz utwierdził mnie w tym przekonaniu). Przez ponad rok leczyłam się na hemoroidy właśnie. W czerwcu tego roku zaczęły mi dokuczać biegunki, nawet do 10 razy na dobę, jadłowstręt i strasznie bolący odbyt ( a mam pracę siedzącą), a do tego afty na języku. Jeden "wspaniały gastrolog" po zleceniu badania krwi stwierdził, że do zespół jelita drażliwego

W całym dotychczasowym przebiegu nie miałam żadnych szczególnych bóli brzucha, ale schudłam z 10 kg (a mam 185 cm wzrostu). Teraz mam wilczy apetyt biorę sulfalazin 2x 1g + probiotyk i tardyferon.
Lekarzem który mnie od początku prowadzi jest dr. Sławomir Glinkowski z Tomaszowa Maz. Nie wiem co by teraz ze mną było gdyby on się w porę nie poznał na tej chorobie

Crohna oznacza się CD ?
Jeszcze raz witam i mimo małej ilości czasu wolnego postaram się poczytać i popisać coś. Dobrze, że jesteście. Na pewno mój mąż, który mnie bardzo wspiera też będzie poczytywał. Razem musimy się z tym wszystkim oswoić.