Biorę tylko Imuran, nie wydaje mi się, żeby ten lek miał wpływ na przybywanie pieprzyków.
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
moje dziecko też ma ową plamkę od urodzenia ale na przestrzeni 2 lat ( odkąd zaczęła chorować ) ta plamka się minimalnie powiększyła. Jest umiejscowiona na plecach i na dodatek w pobliżu pojawiła się kolejna, malutka... i jak będę u lekarza to koniecznie muszę to pokazać.Natalka pisze:ona się nie zmienia w ogóle ani nie swędzi.
dziękuję bardzo za wskazówkę, też się wybierzemy. Tymbardziej, że do dermatologa nie potrzeba skierowania, więc nie będzie z tym większego problemu.Mamcia pisze:Zmiany na skórze przybraniu azatiopryny i innych leków immunosupresyjnych powinny być skonsultowane z dermatologiem.
mój tata ma ich całe mnóstwo i to różnej maściania406 pisze:Mój tata też ma takie "dodatki" i co prawda CU/CD nie ma
Chyba coś w tym jest, bo ja też jestem posiadaczką wielu pieprzyków i jasno-brązowej plamy (od urodzenia). W zeszłym roku miałam usuwanych parę pieprzyków (jednym zahaczyłam w klucz - krwawił dość porządnie - i już trzeba było, i przy okazji też wycięli parę innych).ania406 pisze:Ja też mam sporo pieprzyków na ciele i jasno-brązową plamę (2x3 cm) na nodze od urodzenia.