Należysz do tego Stowarzyszenia? Współtworzysz tą stronę?
Będę śledzić!
czy długo przewidujesz być w szpitalu w związku z tym PEGiem? To będzie w Krakowie, tak?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
w poniedziałek mam być w szpitalu z samego rana, przed południem planują założyć PEG-a, muszę zostać na noc, żeby obserwowali, czy wszystko jest ok, czy nie przecieka itd...Maatylda pisze:czy długo przewidujesz być w szpitalu w związku z tym PEGiem? To będzie w Krakowie, tak?
Tak, jak już pisałam na początku - przez te trzy lata z Crohn'em terapię żywieniową stosowano u mnie cztery razyMaatylda pisze:Należysz do tego Stowarzyszenia? Współtworzysz tą stronę?
oooo to tokalka_96 pisze:Bardzo interesuje mnie temat żywienia i wszystko, co z nim związane. Dlatego ciągle szukam jakiś nowych informacji z tym związanych![]()
w to nie wątpięBaby pisze:Mimo swojej choroby znajduje siłę i czas na pomoc. Nasza bohaterka
haha, przygotowania trwają od marca, więc już niedługo odlatujęMaatylda pisze:hahaha, a kiedy lecisz w ten kosmos?
na pewno się uda! mocno trzymam kciuki!Maatylda pisze:marzę, kiedy będę mogłą pobiegać czy cokolwiek
tacy, co gadają między sobą a nawet komentują pod nosem, też się zdarzają ale o dziwo rzadko. już przestałam zwracać na to uwagęMaatylda pisze:fajnie, że niektórzy pytają po co ta rurka, zawsze to lepsze niż uciekanie lub szeptanie między sobą.
Każdy z Nas jest bohaterem! Samo to, że codziennie radzimy sobie z chorobą czyni nas bohaterami!Maatylda pisze:chyba większość forumowiczów to bohaterowie..
Pewnie, że idę. Tyle, że mam nauczanie indywidualne, ale w szkole. Na niektórych lekcjach widzę się z klasą. Nauczanie mam z powodu leczenia biologicznego, bardzo dużo opuszczam zajęć, bo co dwa tygodnie jestem w szpitalu na podaniu leku.Maatylda pisze:Kalko, a czy od września idziesz normalnie do szkoły?
o, jak fajnie. Jak się tak zagłębić w temacie żywienia klinicznego, to jest strasznie ciekawy, no nie?Maatylda pisze:oooo to to i ja również.
PRZEciekawykalka_96 pisze: o, jak fajnie. Jak się tak zagłębić w temacie żywienia klinicznego, to jest strasznie ciekawy, no nie?![]()
zanim wróciłam do szkoły to nauczyciele wiedzieli, jestem w stałym kontakcie z wychowawcą. Dyrekcja też została poinformowana. Tylko Ci nauczyciele, którzy mnie nie uczą nie wiedzieli i czasem zadawali mnóstwo pytań, ale oczywiście wcześniej zapytali, czy mogą pytaćMaatylda pisze:a nauczyciele byli wcześniej informowani dlaczego ta rurka? wiedza zmniejsza strach, a oni to też w końcu ludzie
kandydata/tkę na randki pewnie też, co?kalka_96 pisze:Dodam jeszcze, że jest kolejny plus 'specyficznego' wyglądu - dzięki temu poznałam dużo fajnych, miłych ludzi
będzie kolejna na brzuszku, potem zostanie sam 'guziczek' także nie zostanę kompletnie bez 'dziwnych' przedmiotów wystających z ciałaMaatylda pisze:niemalże same plusy rurki, i jak życ potem bez niej?
haha, ja sondy raczej na pamiątkę nie zostawię też ze względów higienicznych, ale zostaną zdjęcia, wspomnienia a nawet autograf ze spotkaniem ze znaną osobąMaatylda pisze:Chciałam je nawet wziąć ze sobą w pudełeczku na pamiątkę, ale ze względów higienicznych plan się nie powiódł.
piękne!!Cinimini pisze: - sądziłam, że to impreza w stylu indyjskim, więc się dostosowałam, a co z Wami? - spotkanie ze znajomymi, którzy nie wiedzieli o moim nowym "image'u"![]()