Zeno, kolono na żywca jestZenobius pisze:Wybieram na zywca (bez znieczulenia) bo nie lubie igiel, ale tez trwa to krocej i moge pogadac z lekarzami podrodze

Ja sama dziś się zgodziłam tak przyszłościowo na kolonoskopię bez narkozy

Powodzenia!

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Zeno, kolono na żywca jestZenobius pisze:Wybieram na zywca (bez znieczulenia) bo nie lubie igiel, ale tez trwa to krocej i moge pogadac z lekarzami podrodze
Zenobius pisze:Mi robili calosciowe i nie bolalo mimo zwezen i generalnie nie powinno bolec bo jelita nie sa unerwione. Moze bolec rozpychanie nimi innych czesci ciala - i tu sie zastanawiam czy to problem czlowieka czy techniki?
nigdy nie miałem kolonki w narkozie,wszystkie na żywca,niektóre na znieczuleniu.Alis pisze:wszystko zależy od stanu jelita, ułożenia, progu bólu;
Ja jestem po 3 kolonoskopiach w ciągu ok 5 lat przyjaźni ?! z crohnemZenobius pisze:Wybieram na zywca (bez znieczulenia) bo nie lubie igiel, ale tez trwa to krocej i moge pogadac z lekarzami podrodze
Mnie też, a oni czuli dyskomfort zaledwie - także jednak stan jelit ma na to wpływ. Moje były "zaorane" a ich piękniutkie, zdrowiutkie.Egzistenz pisze: Cinimini napisał/a:
jak mówią czuli dyskomfort gdy wtłaczano powietrze.
mnie to okropnie bolało.. miałam wrażenie, że mi jelita rozerwie
Miałam podobne odczucia. Niestety teraz dopiero wiem, że mam wadę anatomiczna jelit i dlatego aż tak to bolało.Egzistenz pisze:mnie to okropnie bolało.. miałam wrażenie, że mi jelita rozerwieCinimini pisze:jak mówią czuli dyskomfort gdy wtłaczano powietrze.
Mnie głodzili 12h, a i tak z litr wydzielin im zwymiotowałam. Badanie było 11 dni po usunięciu migdałków, więc rany w gardle jeszcze bolały mimo podwójnej lidokainy, ale dało się przeżyć.eszcze pewnie można by zwymiotować tylko z tym endoskopem nie było możliwości
Akurat kupy to już nie będzie, jeśli sumiennie się czyściszZenobius pisze:Natuśka napisał/a:
Jakiejś relacji z badania na bieżąco na Twitterze można się spodziewać?
Zdjec kupy robic nie bede
Raz tylko miałam spodenki z dziurką, ale właściwie to nie ma znaczenia, ta dziura jest na tyle duża, że i tak wszystko na wierzchu. Poza tym w takiej sytuacji jest mi to totalnie obojętne, czy lekarz zobaczy cały mój pośladek, czy połowę...Zenobius pisze:busia793 napisał/a:
O spodenkach z dziurką,które są teraz, u mnie w szpitalu nikt nie słyszał.
Tez mialem pierwsza bez - co za problem? Nie mam sie czego wstydzic, lekarz juz wszystko widzial
Zenobius pisze:Za to fleet nie dziala tak gwaltownie jak fortrans