Hejka
W zeszłym tygodniu mialam kolonke w uspieniu. Niestety okazalo sie, ze przez stan jelita, rozlegle zmiany,krwawienie kontaktowe i przewężenie udalo sie dojsc tylko do esicy. Lekarz dal mi skierowanie na kolonoskopie wirtualną i w tym skierowaniu napisal, ze guz esicy uniemozliwia przejscie aparatu podczas badania. Nie mialam pozniej okazji zeby z nim porozmawiac. No i niepokoi mnie ten guz. Czy myslicie ze to moze być coś groźnego?
Guz esicy
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: Guz esicy
Napisał guz, bo może tak wynika ze wskazań NFZ. Może guz zapalny, może zwężenie. Oczywiście nie jest to wiadomość budująca, ale nie należy popadać w panikę. ważne jest by to TK? MNR? zrobić w miarę szybko.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- joko25
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
Kolonke wirtualna mam za 3tygodnie takze szybko. Zobaczymy co wykaze. Tez tak sobie myślę, że to przewężenie tak nazwali guzem moze troche na wyrost. A tak w ogole to co oznacza w nzj pojecie guz zapalny?
- kasia38
- Doświadczony ❃
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
ja miałam takiego guza zapalnego, podobno miał wielkość jak duża męska pięść - tak mi powiedział chirurg, który mnie operował. Siedział tam sobie ileś czasu, nie wiedziałam o nim i sobie rósł i rósł, aż pękło jelito
ale powiem szczerze nie wnikałam co to znaczy, cieszyłam się, że zapalny a nie nowotwór 

Seronegatywne zapalenie stawów, Ch L-C , stan po Helikolektomi prawostronnej, Centalna Retinopatia Surowicza, zmiany w kręgosłupie lędźwiowym (naczyniak?), 2 x przebyta zakrzepica, guzki w tarczycy, torbiel endometrialny na jajniku, jersinioza.
Biorę: Azotioprynę 100 mg ,Salofalk 500 mg 3x2, Calperos 1000, Alfadiol, Contrsahist, Alvesco, Alergodil, Magnez
Biorę: Azotioprynę 100 mg ,Salofalk 500 mg 3x2, Calperos 1000, Alfadiol, Contrsahist, Alvesco, Alergodil, Magnez
- joko25
- Początkujący ✽✽
- województwo: pomorskie
O matko....az pękło jelito? Masakra! Mnie ta lewa strona brzucha ciagle boli, razem z plecami. Zreszta zawsze lewa polowa jelita była zajeta i od jakiegos czasu-od 4 czy 5 lat pojawilo się tam przewężenie ciezkie do przejscia podczas badania.widocznie sie pogłębiło bo teraz nie dało sie przejsc. Moze wlasnie przez guz zapalny...