Dobrze że na niego nie głosowałaś. To jest bimbrownik z Biłgoraja( zwany też [p]osłem z Lublina)Brawurka pisze:noodle napisał/a:
Brawurka, dopiero teraz rzuciło mi się w oczy, że jesteś z Elbląga! Brałaś udział w wyborach? Pytam z czystej ciekawości, jak się do tych ostatnich wydarzeń politycznych odnosisz.
Nie głosowałam na Palikota
homoseksualizm, transseksualizm
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: osoba zainteresowana
- województwo: lubelskie
Re: homoseksualizm, transseksualizm
- noodle
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: małopolskie
Na szczęście._Ray_ pisze:w tym kraju nie obowiązuje Biblia, ale kodeks karny .Homoseksualizm to grzech śmiertelny, potępiony w Piśmie Świętym.
Dziękuję.
Zapraszam na http://bezglutenowy.blog.pl
Dieta bezglutenowa od 1.11.2012 roku. Atrofia nerwu wzrokowego. PCOS. Glucophage xr 1500. W razie silnych skurczy Spasmolina.
Dieta bezglutenowa od 1.11.2012 roku. Atrofia nerwu wzrokowego. PCOS. Glucophage xr 1500. W razie silnych skurczy Spasmolina.
_Ray_, nie osłabiaj mnie i jeeśli jesteś ateistką to nie mów, że Biblia nie obowiązuje. Prawo jest prawem, a wiara i zasady Boże oddzielną kwestią.
O to samo mogłabym zapytać Ciebie? Czy ja gdzieś napisałam o katolikach?_Ray_ pisze:I serio znasz tylko katolikow i ateistow?

[ Dodano: 10-07-2013 ]
Merytorycznie? Ja tylko widze, że się wymądrzasz. To może ja zacznę się wymądrzać na temat Pisma Świętego i porozmawiamy merytorycznie tak jak Ty rozmawiasz na tematy medyczne?Poza tym ja się staram z wami rozmawiać merytorycznie ale widze,że się nie da. Jedynie póki co z Corleone rozmawiałam w spoób który można za taki uznać. Bo chyba na tym powinna polegać dyskusja?

Naucz się czytać ze zrozumieniem_Ray_ pisze:Brawurka napisał/a:
_Ray_ napisał/a:
I serio znasz tylko katolikow i ateistow?
O to samo mogłabym zapytać Ciebie? Czy ja gdzieś napisałam o katolikach?
nazwałaś mnie ateistką. Więc przepraszam - o co ci chodzi?nie wiesz nic o to w co wierze a czego nie a przypinasz mi łatke.

Żegnam

- mgiełkaa
- Doświadczony ❃
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
To zero tolerancji jest smutne. Mam znajomych ze środowiska homoseksualnego i są to tacy sami ludzie jak inni z tą różnicą, że mają odmienną orientację seksualną. Jedni otwarcie przyznają się do tego inni z wiadomych powodów ukrywają.
Dla mnie najważniejsze jest to jakim jest człowiekiem, a to czy jest homo, czy hetero, czy trans nie jest ważne...nie patrzę też na kolor skóry itd.
Na Paradzie Równości byłam i wcale się tego nie wstydzę. Nigdy nie zastanawiałam się co wypada, co nie wypada i jak to będą widzieli inni. A krzyczeli za mną nawet: stara baba,a idzie w czymś takim (z obserwujących) wstyd itd. Pod względem tolerancji nasz kraj to Ciemnogród.
Dla mnie najważniejsze jest to jakim jest człowiekiem, a to czy jest homo, czy hetero, czy trans nie jest ważne...nie patrzę też na kolor skóry itd.
Na Paradzie Równości byłam i wcale się tego nie wstydzę. Nigdy nie zastanawiałam się co wypada, co nie wypada i jak to będą widzieli inni. A krzyczeli za mną nawet: stara baba,a idzie w czymś takim (z obserwujących) wstyd itd. Pod względem tolerancji nasz kraj to Ciemnogród.
Wzrost 167cm, waga 64kg, ASAMAX 500mg 3x2tabl. AZATHIOPRINE 75mg
Leczenie: MSWiA Warszawa
Wiem, dlatego pisze. A Ty mnie nie oceniaj co ja wiem, a czego nie.justynapawlowska155 pisze:Proszę najpierw dowiedz się co nieco a potem pisz
Bez komentarza.Zenobius pisze:A juz jako admin:
Brawurka, WrednaTubisia Nie chodzi o to jakie sie ma przekonania, ale jak sie o nich mowi, np:
Brawurka napisał/a:
dla mnie zero tolerancji dla homo. Zwalczać tak jak islam
To juz podchdzi pod "mowe nienawisci" i czy tego chcecie czy nie, prawnie jest to zabronione i naraza forum na sprawe, w razie braku reakcji. Tak wiec oto reakcja, zeby nie bylo, jak kiedys z "zakazem pedalowania". Jak chcecie dyskutowac na swoje poglady, to dyskutujcie, a nie rzucajcie ogolniki tego typu.
- mgiełkaa
- Doświadczony ❃
- województwo: mazowieckie
Dla ostudzenia emocji, dla przemyślenia i zrozumienia polecam obejrzeć film pt.,,Modlitwy za Bobbiego".
Wzrost 167cm, waga 64kg, ASAMAX 500mg 3x2tabl. AZATHIOPRINE 75mg
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
Wredna, zarówno "MY" jak i "ONI", wszyscy mają prawo się wypowiadać, jednak szacunek dla drugiej osoby to podstawa. A teksty typu "zero tolerancji" na pewno z szacunkiem nie mają nic wspólnego.
I droga Brawurko...do Ciebie personalnie piszę-w Biblii jest napisane, że mamy w życiu kierować się miłością do Boga i bliźniego, to jest nadrzędne. A więc wyznawca islamu to też Twój bliźni....
Ja mam swoją własną definicję tolerancji. Dotyczy ona wszystkich osób, które są w jakikolwiek sposób inne niż ja. Inne-nie znaczy gorsze, po prostu różne niż ja. Szanuję więc leworęcznych, rudych, gejów, okularników, chorych psychicznie... Szanuję ludzi i tyle. Dopóki nie robią krzywdy swoimi czynami czy zachowaniem innym osobom ja je szanuje, więc i toleruje.
Jeszcze jedna sprawa-związki partnerskie, zarówno homo jak i heteroseksualne. Trochę mnie dziwi to żądanie by je zrównać z małżeństwami. Cóż, jeśli para chce mieć prawa małżeństwa, to proszę bardzo-ale najpierw ślub. To tak jakby ekspedientka chciała mieć prawa górnika, albo nauczyciela. Niestety, albo stety, żeby żądać praw jakiejś grupy społecznej, trzeba najpierw w niej być.
I droga Brawurko...do Ciebie personalnie piszę-w Biblii jest napisane, że mamy w życiu kierować się miłością do Boga i bliźniego, to jest nadrzędne. A więc wyznawca islamu to też Twój bliźni....
Ja mam swoją własną definicję tolerancji. Dotyczy ona wszystkich osób, które są w jakikolwiek sposób inne niż ja. Inne-nie znaczy gorsze, po prostu różne niż ja. Szanuję więc leworęcznych, rudych, gejów, okularników, chorych psychicznie... Szanuję ludzi i tyle. Dopóki nie robią krzywdy swoimi czynami czy zachowaniem innym osobom ja je szanuje, więc i toleruje.
Jeszcze jedna sprawa-związki partnerskie, zarówno homo jak i heteroseksualne. Trochę mnie dziwi to żądanie by je zrównać z małżeństwami. Cóż, jeśli para chce mieć prawa małżeństwa, to proszę bardzo-ale najpierw ślub. To tak jakby ekspedientka chciała mieć prawa górnika, albo nauczyciela. Niestety, albo stety, żeby żądać praw jakiejś grupy społecznej, trzeba najpierw w niej być.

- sztaba
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: pomorskie
- miasto: Słupsk
- Kontakt:
Gej ma takie samo prawo poślubienia kobiety jak ja. Tak samo jak gej ja nie mam prawa do "wyjścia za mąż". Jesteśmy równi wobec prawa.Zenobius pisze:Nie nie maja, bo nie maja prawa brac slubu (lub po prostu jakiegos substytutu owego).
Ja proszę tylko o jedno: niech mniejszość nie narzuca swojej woli większości. Nie róbmy z szamba perfumerii.
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- województwo: wielkopolskie
tak pokrętnego tłumaczenia dawno nie słyszałem.Zenobius pisze:Wiec skoro ludzie ktorzy maja zwiazki hetero, w ktorych nie moga splodzic potomstwa moga byc uznawani prawnie za malzenstwo, to czemu pary homo nie moga?
Chyba powinnieneś to jeszcze raz przemyśleć,bo to nie logika tylko .... ech...
Z problemu bezpłodności zrobiłes argument swojej tezy

„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
Nie mają, bo ja nie mam szacunku dla nich. Jak będą się leczyć to będę ich szanować. Nikt nie zmieni mojego zdania, więc daruj sobie.Żaneta pisze:A teksty typu "zero tolerancji" na pewno z szacunkiem nie mają nic wspólnego.
- Mala_Mi
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: dolnośląskie
Dlaczego bezzasadne? w przypadku osób hetero - nawet bezpłodnych małżeństwo jest zasadne - mogą adoptować dziecko.Corleone pisze:Bez przesady, przecież nikt nie będzie sprawdzał przed małżeństwem czy ktoś jest płodny. Jednak jeśli ktoś wie, że jest bezpłodny to małżeństwo w przypadku takiej osoby jest bezzasadne.Zenobius pisze:also kiedy ktos wie, przed malzenstwem, ze jest bezplodny, nie powinna moc zawrzec malzenstwa
29 września 2012r. - pierwszy objaw
24 października 2012r. - diagnoza CU
30 listopada 2012r. - resekcja jelita grubego, wyłonienie ileostomii
17 grudnia 2012r. - reoperacja z powodu ropnia w miednicy mniejszej, usuwanie zrostów
29 kwietnia 2013r. - operacja z powodu niedrożności jelita cienkiego spowodowana licznymi zrostami
Co dalej nie wiem, ale mam dość
W przyszłości planowane wytworzenie j-poucha.
17 grudnia 2012r. - reoperacja z powodu ropnia w miednicy mniejszej, usuwanie zrostów
29 kwietnia 2013r. - operacja z powodu niedrożności jelita cienkiego spowodowana licznymi zrostami

- Mala_Mi
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: dolnośląskie
To już tak, bo przecież te wszystkie ulgi podatkowe dla małżeństw zostały wprowadzone właśnie z myślą o prokreacji. Także osoby z nich korzystające powinny mieć ku temu powody (czyli dzieci).Corleone pisze:Racja jakoś o tym nie pomyślałemNo ale bezzasadne byłoby małżeństwo bezpłodnego, który nie chce adoptować dziecka.
29 września 2012r. - pierwszy objaw